Wyświetl pojedynczy post
Johny84
Senior Member

Od: 10.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 17.07.2008, 21:07
Mareq napisał(a):Wyświetl post
Po prostu Unia jako jedyna licząca się światowa siłą z tego względu , że dosyć popularne i nieźle rozwinięte politycznie są organizacje zielonych nie jest aż tak bardzo rozwinięte ( jak w USA) lobby przemysłu ciężkiego i przede wszystkim prezentuje nowoczesną politykę nastawioną nie tylko na osiąganie zysków wszelkimi kosztami (jak Chiny) , ale też na obronę pewnych ,,nowoczesnych'' wartości jak troska o czyste środowisko , postanowiła stać się światowym liderem w walce z siłami niszczącymi to środowisko . Niestety ten ambitny plan wymaga dosyć sporego wysiłku i poniesiemy go solidarnie . Mam nadzieje że uda się wywalczyć jak najwięcej ustępstw z tego względu , że w przeciwieństwie do państw zachodnich jesteśmy dosyć opóźnieni a z niewiadomych powodów nie rozwijaliśmy energetyki atomowej . Suma summarum jakiś wysiłek i tak poniesiemy i jest to nieuniknione jeżeli stawia się tak ambitne cele . Ja osobiście jestem dumny z postawy Unii w stosunku do ochrony środowiska czy promowania energii odnawialnych . Mam nadzieję , że koszty tego przedsięwzięcia będą uporczywe jednak w stopniu przyzwoitym a na samym końcu i tak okaże się , że było to sensowne i bardzo słuszne posunięcie .

Nie dostaje się nagrody nobla (pośrednio) za film o bzdetach .
Zieloni do ziemi. Banda szkodnikow, "zawodowi dzialacze" robiacy kase przez pierniczenie glupot.

Lobby ciezkiego przemyslu w Stanach? Piszesz jak potluczony, jakiego ciezkiego przemyslu? On sie ze Stanow dawno temu wyniosl, min. przez debilne regulacje ekologiczne.

Odnawialne zrodla energii to na dzien dziesiejszy smiech na sali.
Per aspera ad astra.

BKS JAGIELLONIA