Mareq napisał(a):

|
Wszedł za czasów socjalistów . Prawica była przeciwna . Tak samo było w przypadku Hiszpanii .
|
Co zrobili po dojsciu do władzy?
Wywalili to kosza?
Cytat:
|
To Ty raczej napisz co rozumiesz przez ,,lewacki postęp"
|
Znasz moje poglady - nie musze się produkowac. Ty mi coś zarzuciłeś - to wymień te prady społeczne.
Cytat:
Pisałeś wyraźnie , że są uważani . Więc jeżeli teraz piszesz , że mogą być uważani , to po prostu zmieniłeś stanowisko na bardziej racjonalne .
|
A faktycznie. Tak napisałem - zle się wyraziłem.
I nic nie zmieniłem - jakby jakas partia na zachodzie prezentowała takie pseusoliberalne poglady jak PeO czy nawet UW to by ją do uktraliberałów zapisali.
Cytat:
|
Może też globalne ocieplenie przynieść katastrofalne skutki dla Ziemi .
|
Globalne - a niby jakie?
Kiedys zawrtość O2 na ziemi była taka że owady (np. wazki) osiągały rozpiętość skrzydeł ponad 70 cm. (wielkość wiąze się ze sposobem oddychania i wilekośc stawonogów jest tym ograniczona)
Po drugie człowiek ma taki na to wpływ że kot napłakał - skąd możesz wiedzieć że własnie się interglacjał nie kończy i za 200 lat nie bedzie na terenie Polski tundra? W moim wypadku przypadek (czy ściślej Sienkiewicz) sprawił ze nie poszedłem na "biologie/chemie/geografie" a na historie - i zapewniam Cię że wiem o czym pisze - mówiąc że ktoś bredzi o globalnym ociepleniu.
Cytat:
|
Widzę , że Ty byś się najchętniej z całego świata wypisał i żył sobie w takiej Polsce otoczonej nicością .
|
Zieeeewww - ja suwerenność traktuje powaznie.
Cytat:
|
uhm . Spotkali się przywódcy państw ,,starej Unii" i pomyśleli , jakby tu wykończyć nowe kraje . Wymyślili globalne ocieplenie . Faktycznie banalna odpowiedź .
|
Tiaaaa tak to sobie tłumacz.
A komu sie bedzie oplacało przenieść z tej Jewropy jakąs fabryczke jesli koszty energii spowodują ze staje się to nieopłacalne?
A niby te nowe kraje nie potrzebują inwestycji? - ano potzrebują - a to oznacza energia, energia.
I jeszcze jedno - to że Ty czegoś nie dostrzegasz, to nie znaczy że inni również. I ja będąc Szwabem, aby nie obnizac podatków a jednocześnie aby mi z kraju nie uciekała produkcja, strałabym się aby ta uczieczka była nieopłacalna i właśnie to robią.
Obroń cwaniaczku te podwyzki.
I napisz że to dla naszego dobra.
Cytat:
|
Po prostu Unia jako jedyna licząca się światowa siłą z tego względu , że dosyć popularne i nieźle rozwinięte politycznie są organizacje zielonych nie jest aż tak bardzo rozwinięte ( jak w USA) lobby przemysłu ciężkiego i przede wszystkim prezentuje nowoczesną politykę nastawioną nie tylko na osiąganie zysków wszelkimi kosztami (jak Chiny) , ale też na obronę pewnych ,,nowoczesnych'' wartości jak troska o czyste środowisko , postanowiła stać się światowym liderem w walce z siłami niszczącymi to środowisko .
|
Nie bredż, o ekologii masz pojęcie typowego wykształciucha.
Cytat:
|
Niestety ten ambitny plan wymaga dosyć sporego wysiłku i poniesiemy go solidarnie .
|
Zaraz pawia puszcze...
A ponoś, beze mnie.
I powtórze zrekompensuj mi to.
Cytat:
|
Mam nadzieje że uda się wywalczyć jak najwięcej ustępstw z tego względu , że w przeciwieństwie do państw zachodnich jesteśmy dosyć opóźnieni a z niewiadomych powodów nie rozwijaliśmy energetyki atomowej . Suma summarum jakiś wysiłek i tak poniesiemy i jest to nieuniknione jeżeli stawia się tak ambitne cele . Ja osobiście jestem dumny z postawy Unii w stosunku do ochrony środowiska czy promowania energii odnawialnych . Mam nadzieję , że koszty tego przedsięwzięcia będą uporczywe jednak w stopniu przyzwoitym a na samym końcu i tak okaże się , że było to sensowne i bardzo słuszne posunięcie .
|
Jakby to był transferowy powinieneś już bana zarobić, za tworzenie nibylandii.
Aluś Gore... to ten sam Nobel co go Bolek dostał? - bo chyba nie naukowy?
(i przy okazji zerknij na mój wpis, do topiku o ludziach zmarłych)
Nie rób sobie ze mnie jaj.
Wytłumacz hodowle bydła na Grenlandii w X-XII w, która nie jest możliwa dzisiaj. Przyjmij że klimat jest zmienny, i tak naprawde to nie wiadomo dlaczego od mniej więcej 10 tys. jest w miarę stabilny i dzieki temu mogła rozwinąć się cywilizacja - może żyjemy w koncówce interglacjału, może być multum różnych rzeczy co na niego wpływa, ale CO2 produkowane przez człowieka ma tyle co kot napłakał - słuzy jedynie takim cwaniakom jak Gore aby sobie własna kabze nabić.
Cytat:
|
Po prostu Ty naciągasz fakty i wysnuwasz fałszywe wnioski . Jest mnóstwo osób , którzy nie mają ,,złych korzeni" i popierają integrację europejską a Ty wrzucasz wszystkich do jednego wora .
|
Alez ja wymieniam górną półeczke - crême de la crême tej integracji, a to że "miejscowi" dla właśnych korzyści się przyłączają (a nawet mogą stanowić większość tej masy) to nic dziwnego.
Masz moderatorski napisz zazalenie.
Cytat:
|
TzL usprawnia funkcjonowanie Unii , jeżeli każdy by patrzył na to co jest dla jego kraju lepsze , to Unia by nigdy nie powstała . Jest inne liczenie głosów a z drugiej strony jest wzmocnienie roli parlamentów narodowych , itp itd . Trudno powiedzieć , który jest lepszy w kontekście poszczególnych państw . Jednak przy traktatach o Unii powinno się dyskutować , który usprawnia Unię a nie który jest lepszy dla każdego z jej krajów z osobna .
|
Alęz mnie nie interesuje usprawnienie UE i Ciebie jako Polaka takze nie powinno - powinno Cię interesowac jedno.
Co jest korzystniejsze dla naszego kraju? - i to jest imperatyw.
jka się to da połaczyć z usprawnieniem UE? - to fajnie, nie da się? -wypad z tym projektem.
No ale jak ktoś ma takie autorytety, to nie dziwię się ze podstawowe kwestie - to jakaś abstrakcja.
Cytat:
Już odrazu śmiechy , hihy , wyszydzanie z wszystkich stron
Skoro Jachting napisał , że podobno , to pewnie ma jakieś źródła
Raczje nie usłyszał tego gdzieś na mieście od żulów pod monopolowym
|
7 kotów jest na miejscu - możesz się spytac.