Wyświetl pojedynczy post
Lemoniadowy Joe
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 16.07.2008, 14:01
eye63 napisał(a):Wyświetl post
Już Ci odpowiedziano. Co do sukcesu Czechów to oni mają dobre bazy szkoleniowe, ale przez wyprzedaż graczy i brak reinwestycji - zaczyna to wyglądać coraz słabiej.
faktycznie bardzo słabo to wygląda natomiast setki milionów włożonych w Ukrainie czy Turcji odnoszą same sukcesy bo mają z 5 pkt w rankingu wiecej od pepików

eye63 napisał(a):Wyświetl post
O Nantes wiem tyle, że było zadłużone na bodaj dwa miliony euro - a skąd Kita wziął na Klasnicia (bo z klubu na pewno nie), tego nie wiem - może z kontraktów reklamowych, może z praw tv, wiem, że skądś wziął i spożytkował. U nas póki co się tylko bierze.
powiedz ile Kita zainwestował w Nantes a nie ściemniaj że klubu nie było stać na Klasnića , fajnie że jedziesz po Cupiale a gloryfikujesz jakiegoś gościa który doprowadził inny klub do bankructwa

i jak tobie wyszło że ewentualnie na Neiu stracimy 750 tys euro a przecież żeby go kupić trzeba wydać 1-1,2 mln euro plus min 3 - letni kontrakt po 300 tys euro to daje ewentualnej straty 2 mln euro a nie 0.75 mln euro
i dlaczego za rok dwa w wieku 30 lat miałby byc wart 2,3 razy tyle skoro teraz kosztuje 1 mln euro

próbujecie na sile udowodnić jak to wszędzie na świecie pompuje sie w kluby ogromne pieniądze i to jest jedyny warunek sukcesu ale nie bierzecie pod uwagę innych czynników jak przychodów z TV z biletów z reklam z jakości szkólek z tradycji piłkarskich itd. itp.
Odpowiedz cytując