Mareq napisał(a):

|
Dla Ciebie chadecja , to tylko aborcja i związki ,,zboczeńców" ? Dobrze jeżeli nie chcesz równać do ,,wyjątkowej" jak twierdzisz CSU , to możemy porównać podejście Gowina w tych sprawach do podejścia przedstawicieli Partido Popular wchodzących w skład EPP-ED . To też wyjątek ? To takich wyjątków można jeszcze kilka znaleźć . Wychodzisz z fałszywego założenia , że w instytucjach Unijnych obowiązuje jedna idea super-socjalizmu i mega lewactwa a to jest oczywista bzdura . Jak na każdej płaszczyźnie sporu politycznego(a już szczególnie w parlamencie) występuje tutaj konflikt różnych idei i wizji Unii . Inaczej widzą pewne sprawy liberałowie (ALDE) , chadecy i demokraci (EPP-ED) , socjaliści (ESP) itd . Wrzucanie wszystkiego do jednego worka jest śmieszne .
|
Po pierwsze nazwanie kogoś kto aspiruje dzisiaj do miana prawicowca chadekiem dzisiaj to dla mnie obelga, i taką nieraz tutaj rzucałem w kierunku PiSu czy Kaczorów.
Po drugie - tak kładę na to nacisk, bo tu najlepeij widać jacy z nich
chrześcijanie - bo jak rządzą Ci pseudoprawicowcy to jeszcze nigdy nie cofneli lewackiego 'postepu" a czasem byli jego promotorami.
Po trzecie mam w nosie jakies spory polityczne itp. podobny bełkot. Mnie interesuje real, i ich działanie. Tradycja przypisuje ich do prawicy, rzeczywistość pokazuje że tylko jedna z głów hydry pod nazwą demoliberalizm. A to że coś widzą - niech działają bo jakoś postep socjalizmu trwa w najlepsze, i zamiast myśleć o rozwoju (gospodarka głupcy) to się pańśtwo buduje.
Po czwarte w nikomu niepotrzebnych instytuacjach zawsze obowiązuje idea socjalizmu (tj. walczymy z problemami nieznanymi innym ustrojom) i nie ważne co napiszesz tak zawsze bedzie.
ps.
Reszt później, bo wychodze ale tego to Ci nie podaruję już.
Jaja sobie robisz?
To Ty uprawiasz propagande na rzecz tych złodziei, ale jak wspominam ze nie chce być okradany i żądam rekompesate od konkretnego propagandysty, to nagle włacza Ci sie płyta o sięganiu do cudzego portfela?
Zabolało?
Mnie mogą okraść dzięki takim ja Ty, ale jak chce to odzyskać, to już bezczelnie wkładam rekę do cudzego portflela?
Brawo!!