Wyświetl pojedynczy post
Wilku
lupus albus

Od: 09.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 16.07.2008, 11:21
Mareq napisał(a):Wyświetl post
Dla Ciebie chadecja , to tylko aborcja i związki ,,zboczeńców" ? Dobrze jeżeli nie chcesz równać do ,,wyjątkowej" jak twierdzisz CSU , to możemy porównać podejście Gowina w tych sprawach do podejścia przedstawicieli Partido Popular wchodzących w skład EPP-ED . To też wyjątek ? To takich wyjątków można jeszcze kilka znaleźć . Wychodzisz z fałszywego założenia , że w instytucjach Unijnych obowiązuje jedna idea super-socjalizmu i mega lewactwa a to jest oczywista bzdura . Jak na każdej płaszczyźnie sporu politycznego(a już szczególnie w parlamencie) występuje tutaj konflikt różnych idei i wizji Unii . Inaczej widzą pewne sprawy liberałowie (ALDE) , chadecy i demokraci (EPP-ED) , socjaliści (ESP) itd . Wrzucanie wszystkiego do jednego worka jest śmieszne .
Po pierwsze nazwanie kogoś kto aspiruje dzisiaj do miana prawicowca chadekiem dzisiaj to dla mnie obelga, i taką nieraz tutaj rzucałem w kierunku PiSu czy Kaczorów.

Po drugie - tak kładę na to nacisk, bo tu najlepeij widać jacy z nich chrześcijanie - bo jak rządzą Ci pseudoprawicowcy to jeszcze nigdy nie cofneli lewackiego 'postepu" a czasem byli jego promotorami.

Po trzecie mam w nosie jakies spory polityczne itp. podobny bełkot. Mnie interesuje real, i ich działanie. Tradycja przypisuje ich do prawicy, rzeczywistość pokazuje że tylko jedna z głów hydry pod nazwą demoliberalizm. A to że coś widzą - niech działają bo jakoś postep socjalizmu trwa w najlepsze, i zamiast myśleć o rozwoju (gospodarka głupcy) to się pańśtwo buduje.

Po czwarte w nikomu niepotrzebnych instytuacjach zawsze obowiązuje idea socjalizmu (tj. walczymy z problemami nieznanymi innym ustrojom) i nie ważne co napiszesz tak zawsze bedzie.

ps.
Reszt później, bo wychodze ale tego to Ci nie podaruję już.

Mareq napisał(a):Wyświetl post

Jak zwolennik UPR może nawet myśleć o tym by bezczelnie wkładać swoją rękę do czyjegoś portfela ?
Powinieneś się wstydzić oj barzdo wstydzić
Jaja sobie robisz?

To Ty uprawiasz propagande na rzecz tych złodziei, ale jak wspominam ze nie chce być okradany i żądam rekompesate od konkretnego propagandysty, to nagle włacza Ci sie płyta o sięganiu do cudzego portfela?

Zabolało?

Mnie mogą okraść dzięki takim ja Ty, ale jak chce to odzyskać, to już bezczelnie wkładam rekę do cudzego portflela?

Brawo!!
Ostatnio edytowane przez Wilku : 16.07.2008 o godz. 11:25.

Tristan, Scytowie, Niniwa 2, Prawicowe czytanki, St. Michalkiewicz, NSZ, Keine Grenzen
Lew Dawidowicz Bronstein vel Trocki: ''Należy wysunąć hasło rewolucyjnego unicestwienia państwa narodowego. Domowi wariatów kapitalistycznej Europy, trzeba przeciwstawić program Socjalistycznych Stanów Zjednoczonych Europy, jako etap na drodze do Zjednoczonych Stanów całego świata''.