Wyświetl pojedynczy post
Mareq
Senior Member

Od: 04.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 16.07.2008, 11:15
Cytat:
No cóż chetnie poznam poglady Gowina na temat aborcji, związków zboczeńców i pglady CDU na te sprawy.
Dla Ciebie chadecja , to tylko aborcja i związki ,,zboczeńców" ? Dobrze jeżeli nie chcesz równać do ,,wyjątkowej" jak twierdzisz CSU , to możemy porównać podejście Gowina w tych sprawach do podejścia przedstawicieli Partido Popular wchodzących w skład EPP-ED . To też wyjątek ? To takich wyjątków można jeszcze kilka znaleźć . Wychodzisz z fałszywego założenia , że w instytucjach Unijnych obowiązuje jedna idea super-socjalizmu i mega lewactwa a to jest oczywista bzdura . Jak na każdej płaszczyźnie sporu politycznego(a już szczególnie w parlamencie) występuje tutaj konflikt różnych idei i wizji Unii . Inaczej widzą pewne sprawy liberałowie (ALDE) , chadecy i demokraci (EPP-ED) , socjaliści (ESP) itd . Wrzucanie wszystkiego do jednego worka jest śmieszne .

Cytat:
No to Ci powtarzam PeO póki co nie zamierza porwać się na nadanie przywilejów zboczeńcom, jak i na obecne prawo w sprawie mordowania niewinnych. Nie mówiąc o ich werbalnym liberalizmie.
Mówisz , że PO jest uważana przez zachodnich kręgów za zachowując odpowiednie proporcję ,,faszyzującą" partię . Proszę więc o jakieś słowa zachodniego chadeka potwierdzające to o czym piszesz .

Cytat:
A skąd to moje twierdzenie - chyba nie przypuszczasz że po powstaniu Jewropy bedzie potrzeba istnienia iluś tam róznorakich trybunałów?
Nie wiem co będzie po powstaniu jewropy bo nie wiem z czym to się je . EKPC podpisało dużo więcej krajów niż te które należą do Unii , więc tak czy siak likwidacji tego trybunału pewnie nie będzie . Tylko , że to jest obojętne w stosunku do naszej dyskusji . Popełniłeś błąd , przeprosiłeś . Amen

Cytat:
Zalesić? - a po co?
Przypadkiem po d**ie mają dostać państwa które mają sznase na wyższy rozwój (a w związku z tym potrzebują wiecej taniej energii) niż sterczała Stara Unia.
Z tego względu po dupie , że jesteśmy ,,lekko" do tyłu jeżeli chodzi o rozwój , ale nie z tego względu , że limity są nakładane tylko na nowe państwa członkowskie .... . Powinniśmy dostać jak największe możliwe ustępstwa (chociażby w stosunku do całej skali były by one nieiwielkie) a z drugiej strony pewien założony cel powinien zostać osiągnięty .

Cytat:
Piknię, ale o tym decydować którędy powinna przebiegac polska droga decydować mamy my.
Nasze prawo .
Jeżeli nasze prawo dało możliwości by zieloni mogli walczyć z przebiegiem tej trasy , to ja im tego przywileju ,,odbierać" nie zamierzam .

Cytat:
Mareq mam propozycje dla Ciebie, bo nic tak dobrze nie robi na trzeźwość własnych sadów jak stan własnego portfela.
Jak to wejdzie w życie - podwyżke cen energii związaną z tym haraczem będzie dało się wyliczyć, nieprawdaz?
Co Ty na to abyś jak fan tego raju i rozwiazań stamtąd płynacych, po prostu rekompensował mi opróznianie mojego portfela brzecząca gotówką?
Jak zwolennik UPR może nawet myśleć o tym by bezczelnie wkładać swoją rękę do czyjegoś portfela ?
Powinieneś się wstydzić oj barzdo wstydzić

Diobły z brukseli dały jeszcze 2mc złudnych nadziei zanim zaczną likwidować nasz przemysł od miejsca dla nas symbolicznego . Co za okrutniki

Prezydent przehandlował swoją męskość stanu , Klausa i Irlandię za fabrykę samochodów i ,,przychylne oko" dla Azerbejdżanu . Dzieje się oj dzieje się

Dowgielewicz będzie odpowiadał za przygotowanie naszej prezydencji w Unii . Dowgielewicz jest z Unią za pan brat od wielu lat , więc jest to według mnie bardzo dobry wybór . Przy okazji Wilku opowiedz mi jak to jego rodzice budowali komunizm ?

http://wyborcza.pl/1,91446,5458631,M...ezydencje.html

Cytat:
"Odpowiedzialny za integrację europejską to najmłodszy minister w liberalnym rządzie Donalda Tuska. W korytarzach brukselskich przewiduje się dla tego młodego euroentuzjasty karierę w pierwszym planie unijnych instytucji, stanowisko komisarza. To wywołuje uśmiech na jego twarzy, ale przyznaje, że +zawsze miał dużo szczęścia+" - pisze o Dowgielewiczu warszawska korespondentka "Liberation".

Przypomina jego początki u boku Bronisława Geremka i tytuł pracy magisterskiej: "Czy obywatelstwo UE jest możliwe?". Według "Liberation" dla Dowgielewicza nie ma co do tego wątpliwości - dowodzi tego zarówno jego zaangażowanie w sprawy europejskie, jak i dotychczasowa droga, w tym, od 2003 roku, praca w Brukseli w charakterze doradcy przewodniczącego Parlamentu Europejskiego Pata Coxa, a od 2004 roku stanowisko jednego z rzeczników prasowych Komisji Europejskiej i praca w gabinecie politycznym szwedzkiej komisarz Margot Wallstroem.

W Brukseli - pisze "Liberation" - Dowgielewicz podawany jest za przykład "nowej generacji tych młodych kadr ze wschodniej Europy, które doskonale znają tajemnice i mechanizmy rządzące UE".

"Europa to jego pasja i jego zawód" - mówi cytowany w dzienniku Bronisław Geremek
http://www.aol.pl/wiadomosci/story/Francja-Liberation-Dowgielewicz-w%C5%9Br%C3%B3d-36-talent%C3%B3w-UE/5417454/index.html
Ostatnio edytowane przez Mareq : 16.07.2008 o godz. 11:30.