Wyświetl pojedynczy post
PvD
Armia Białej Gwiazdy

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 16.07.2008, 08:03
dynek.pl napisał(a):Wyświetl post
Ryzyko to by bylo gdybysmy dokonanymi transferami wpedzali sie dlugi. Ale przeciez sprzedalismy Kokoszke, jest premia za tytul wieksza niz rok temu za 8 miejsce, wieksza sumka z nowego kontraktu C+ czyli jakas nadwyzka jest. Za ta kase mozna by sprowadzic i oplacic na jakies 3 lata ze dwoch dobrych jak na nasze warunki grajkow. Do wspominianych wyzej ekstra dochodow powinna tez dojsc kasa od sponsora ale jak nasz klub nie potrafi wykorzystac faktu zdobycia kolejnego w ostatnich latach tytulu na pozyskanie sponsora to ja nie mam pytan.

mówisz tak jakby Wisła za poprzednie okresy była na plusie albo przynajmniej na zero,

a może za poprzednie okresy dokonanymi transferami ryzykowaliśmy , nic z tego nie wyszło

poza tym mimo umów sponsorskich Tele-Foniki my dalej jesteśmy na długach za poprzednie lata, a wytransferowani zawodnicy nie pokryli poprzedniego ryzyka?

Wojtas mniej więcej dobrze napisał
Cytat:
Dlatego mam wrazenie ze po tym feralnym (listopadzie?2004) w tym klubie wiele rzeczy przestalo byc normalne
Napisałem mniej więcej bo wcześniej też nie było idealnie. I może wtedy Tele-Fonika budując silną Wisłę wykładając i montując świetny zespół Kasperczaka, który osiągnął wynik z tą drużyną naprawdę znakomity by nie powiedzieć wręcz nieprawdopodobny podjęła to ryzyko. Podjęła ryzyko i celu nie osiągnięto. (Nie mówię tu o LM ale jakimś przyzwoitym występie w UEFA bo na to skład był). W lidze dalej było dobrze miejsce 1-2-8(raz na 10 lat to nie tragedia choć przykro było patrzeć na styl a tym bardziej za zarządzanie WIsły)

Mieliśmy drużynę dobrą ale Wisła nie miała tego planu na wypadek nie osiągnięcia celu. Do tego doszła prywatna kłótnia trenera. Gra interesów i walka o wpływy(czyt. kasę Cupiała itp itd)

Ja jestem a tym aby Wisła dziś kupiła zawodników. Tylko jak ich kupi bez planu na ewentualną porażkę z Beitarem czy nawet nie wejście do fazy grupowej to się może okazać,że będzie jeszcze gorzej niż miejsca 1-2-8 od 2004 roku. CHyba,że zarządzajacy Wisłą mają taki plan ale czy po tylu latach wierzysz żeby taki był? Ja wątpię.

PS: Wojtas dobre określenie. Zamiast nową nawierzchnię łatamy dziury, które i tka po "zimie" znów się pojawiają. Czyli działamy bez jakichkolwiek planów na przyszłość. To "zabija" ten klub , a nie brak transferów.
Ostatnio edytowane przez PvD : 16.07.2008 o godz. 08:09.
Cytat:
Decydując się na grę w Wiśle i podpisując z nią kontrakt piłkarz powinien automatycznie przyjąć świadomość panujących przy R22 zwyczajów. A jednym z kanonów który powinien przyświecać każdemu wiślakowi jest poszanowanie trójkolorowych barw. Szanować powinien je każdy z nas ( i umieć się z nimi obchodzić) bez względu na to czy w danym momencie owładnął nami strach, panika, euforia, złość czy cokolwiek innego.
Są bowiem pewne granice, których nigdy się nie przekracza.
Odpowiedz cytując