Wyświetl pojedynczy post
Cichy
Senior Member

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 15.07.2008, 22:46
Byłem, widziałem.

Przede wszystkim to co już zostało powiedziane - rezerwy wyglądają niestety tragicznie. Z pierwszej połowy wyróżnić można tylko Małego, Wtorka i Diaza. No może jeszcze Singlar, prezentował się dość solidnie, jakichś rażących błedów sobie nie przypominam ale wybitnie też nie zagral. Wymieniany tu Dawid szarpał, próbował, nie można mu odmówić ambicji ale pewnego, niskiego niestety, poziomu chyba już nie przeskoczy... Obym się mylił.

Druga połowa w naszym wykonaniu to inna bajka, różnica 2 klas. Kilka fajnych akcji, kombinacyjna gra, bardzo podobał mi się środek pomocy (z dwoma defensywnymi Mauro i Sobolem i wysuniętym Jirsakiem). Tomas w zasadzie bez zadań defensywnych martwił się tylko o grę do przodu, rzucił kilka fajnych piłek (asysta przy bramce).
Aktywny był Boguski, ze 2 razy zamienili się stronami z Zieniem, kilka razy zszedł ze skrzydła na pozycję napastnika. Bardzo pewny Głowa, bezbłędny dziś, a niewiele brakowało i huknąłby piękną bramke z wolnego (wyjął Gubiec).
Może tylko mi się wydawało ale Wiślacy są dobrze przygotowani szybkościowo (świadczyć może o tym chociażby kilka sprintów obu Brożków czy Baszcza).

Ale żeby nie było trak różowo.... skuteczność. Sam Paweł Brożek powinien strzelić conajmniej 2 bramy, inne okazje miał też Boguski, Głowa po rożnym... Z tym, że ja wstrzymam się z jakimiś kategorycznymi ocenami bo na podstawie jednego meczu nie można stwierdzić czy to rzeczywiście duży problem czy poprostu dziś akurat nie chciało wpaść.

Reasumując, o pierwszej połowie najlepiej nie mówić nic... Druga, przynajmniej mnie, napawa optymizmem. Zagraliśmy naprawdę ciekawie (co podkreślał po meczu również Jabłoński) i gdyby nie niska skuteczność mecz skończyłby się pewnie z 5:1.

Edit: aaaaa tak, kibice.... Rozmowy z Dawidem nie słyszałem, o Gubcu też nie bo stałem za bramką Pawełka ale "pozdrawianie" Wiśniewskiego było żenujące....
Ostatnio edytowane przez Cichy : 15.07.2008 o godz. 22:55.
Odpowiedz cytując