Sędzia napisał(a):

Bez przesady z tymi rekompensatami.
W końcu jednak wielu Polakom zabrano ich własność, i teraz często ta własność dalej jest własnością Skarbu Państwa tylko że SP nie chce jej oddać (bo np. mieszczą się tam np. jakieś urzędy itp.). Skoro SP jest nadal wzbogacony o tą nieruchomość, to logiczne że albo powinien oddać, albo zapłacić.
Jeśli będzie to dotyczyć tylk obywateli Polski to jestem za.
ps. śmiesznie będzie, bo niedługo wyjdzie na to, że jak na polskie warunki PiS to partia ultaliberalna (gospodarka)
|
I zgodzę sie i sie nie zgodzę.
Po pierwsze - ustawa o reprywatyzacji tak jak w Czechach winna być uchwalona na początku lat 90
Po drugie jak sama nazwa wskazuje - winno sie zwrócić własność w naturze.
Po trzecie - to własnie takie tuzy i herszci polityki w latach 90 jak - Balcerowicz, Lewandowski, Bielecki, Tusk czyli całe towarzystwo UD - KLD - poszło w strone sprzedaży nie swojego - cudzego majatku - zwyczajnie okradli ludzi
Po czwarte te same parszywce bedą teraz jeszcze raz okradać ludzi? Pierwszy raz okradli dawnych właścicieli i społeczeństwo Polskie - teraz zrobią to ponownie !
I jeszcze teksty Balcerowicza z jakich źródłe można byłoby spłacić rekompensaty - toż to totalna kpina z tego Narodu 0 ten pan powienien w tej kwestii stulić mordę w kubeł - bo to przez niego i jego kompanów mamy taki burdel - ale co tam ze swojej kieszeni nie da - nic go to nie kosztuje - a zgraja aferałów spod znaku UD-UW sie solidnie nachapała
Właśnie dlatego ja sie nie zgadzam - dla zasady - żeby potomek wehrmachtowca et consortes, okradł mnie drugi raz - niech im ściągają z pensji i nieruchmosci, ruchomosci i czzego tam jeszcze - ale od mojego portfela niech sie odwalą
"Zachowanie się publiczności krakowskiej, a raczej zwolenników Cracovii na ostatnich jej meczach, stało się naprawdę skandalicznem. Tylko ten sędzia jest dobry, sprawiedliwy i obiektywny, który jej dogadza, każdy inny jest "kaloszem", "papuciem", "zbrodniarzem". Doprowadziło to do najzwyklejszego terroru. " Tygodnik Sportowy rok 1924, nr 43