Chciałem dodać kilka słów na temat transferu Neiego do Wisły. Popytałem trochę kibiców CSKA, poczytałem trochę bułgarskich stron więc chciałbym podzielić się swoimi spostrzeżeniami.
Na początek wklejam rozmowę z człowiekiem z zarządu CSKA.
Cytat:
-- Panie Teysheyra, Nei będzie nadal grać dla CSKA?
-- Proszę mnie zrozumieć. On ma kontrakt z zespołem CSKA i aby mógł odejść ktoś musi go kupić.
-- On nie chce grać w Bułgarii?
-- Wszyscy są zaniepokojeni sytuacją w CSKA. Wielu zawodników odeszło. Najprawdopodobniej, Nei bedzię kolejną osobą która odejdzie.
-- Czy Nei ma oferty z innych klubów?
-- Pojawiły się propozycje. Muszę zobaczyć co dla klubu, jest najlepszym rozwiązaniem.
-- Czy możesz nam powiedzieć nazwy zespołów?
--Nie jest możliwe to w tej chwili.
Jakie są szanse na jego pozstanie w CSKA.
-- Bardzo trudno jest w dalszym ciągu w CSKA.
|
Zdaniem kibiców CSKA transfer Nei jest bardzo prawdopodobny, mają bardzo trudną sytuacje finansową i właściwe z drużyna, która zdobyła dla nich mistrzostwo jest tylko Nei i Todorow, w obecnym sezonie zamierzją grać młodzikami. Osobiśćie wydaję mi się, że transfer Nei do Wisły jest bardzo realny jednak warunek wydaje się być prosty. Nie może dojśc do kupna CSKA przez miliadera Zhivago gdyż wtedy wszystko się komplikuję. Oczywiśćie, dużo załeży od naszych finansów gdyż inne kluby także są zaintersowane jego usługami. Jakiś czas temu media podwały, że zaintersowana jest nim rumuńska Steaua. W Bukareszcie zdązyli to już zdementować jednak wiadmo jak to z tymi transferami się układa.
Jakiś czas temu sportowefakty podał info, że Nei strajkuje bo chce do Wisły, w bułgarskich mediach raczej dominowała wersja że przedobżył z alkoholem lub też domaga się zapłaty zaległej mu pensji. Mimo wszystko Nei dojechał na zgrupowanie CSKA, miał grać w dzisiejszym sparingu jednak, w pierwszej cześći spotkania nie pojawił się na murawie.
edit:
Co do umiejętność samego zawodnika opinie były raczej pochlebne. Dominowała wersja "very good player" jednak ktoś mi tam napisał, że jest leniwy. Duża cześć fanów wymienia tego zawodnika jako jednego z najlepszy obcokrajowców jaki u nich grał kiedykolwiek.