Wyświetl pojedynczy post
emsi
Senior Member

Od: 05.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 15.07.2008, 15:36
Gucio Descent (Zejście) nie zgodzę się z opinią Sergio, dla mnie bardzo dobre z rewelacyjną końcówką) i kapitalny twist gdy film z eksploracji jaskiń nagle zmienia się w... ale nie zepsuje ci oglądania jedynie szczerze polecę.

Qbbba jak podoba ci się poryty pełen chorej symboliki klimat autorskiego kina pana Jodorwskiego, to czym prędzej oglądnij jego El Topo (Kret) na pewno się nie zawiedziesz, a poza tym odsyłam do komiksów jego scenariusza, jak będziesz chciał to podrzucę Ci kilka tytułów.

No a Rec byłem zachwycony i widzę, że wszyscy się zachwycają ta produkcją wg mnie najlepszy horror zeszłego roku na spółkę z nieco nierównym i w innym stylu ale wg mnie też świetnym AL'Interieur (Inside).
Gucio jak chcesz poznać inne filmy Balaguero (zupełnie inny mają klimat niż Rec) bardziej w kierunku opowieści o duchach to polecam Bezimiennych, Ciemność i Delikatną, oraz krótki wydany w serii dla telewizji "Filmy które ni pozwol.ą ci zasnąć" To Let tegoż reżysera (choć tu klimat bardziej makabryczny). Generalnie to jeden z moich ulubionychwspółczesnych twórców kina grozy.

A co do Ruin to znudziły mnie tak, że po pół godzinie usnąłem, ale dam temu filmowi jeszcze jedną szansę, choć porównanie do książki to opinie są miażdżące dla filmu, a kniga podobno kawał dobrego literackiego horroru .

A ja może dziś zabiorę się za pewien film z gatunku horror na który długo czekałem, aż sie pojawi, opinie pewnie tu wrzucę czy wg mnie warto obejrzeć

Pozdrawiam
--Dezaktywacja-- Borys trzymaj się!
Odpowiedz cytując