ok, no wiec widac świadczy to o mej głupocie, ale dwóch rzeczy z tego wywodu nie rozumiem:
skoro piłkarze nie mieli kontraktów, to czemu poslzi do Lecha w znacznęj części?
ja bym wybrął droge na skróty i poszedł do Wisły lub Legii, gdybym miał mentalnośc przecietnego Kokoszki.
i druga sprawa:
Cytat:
|
Ekstraklasa zaczęła wymagać od poszczególnych drużyn stania się spółkami akcyjnymi. Przed 'fuzją' powstała więc SSA-kontynuatorka WKP o nazwie KKS Lech Poznań SSA
|
to jest jasne: w przeciwieństwie do Polonii nazwa nie zostaje zmieniona po fuzji, tylko taki twór powstaje wcześniej, logiczne
Cytat:
|
Kwestią kolejną, było miejsce w ekstraklasie. O nie można ubiegać dzięki odpowiedniemu miejscu w dawnej pierwszej bądź drugiej lidze. Lech, gdy juz wiadomo było o inwestycji Rutkowskiego, dysponował dwoma takimi miejscami, 4tym i 6tym.
|
Co to znaczy inwestycji Rutkowskiego, bo nagle mamy przeskok: do samodzielnej spółki Lech SSA przechodzimy nagle do Rutkowskiego. Co się stąło?
Rutkowski wykupił Lech SSA czy co?
Cytat:
|
O miejsce w ekstraklasie wystąpiła spółka KKS Lech Poznań, ze stadionem w Poznaniu, kontynuatorka WKP. Tyle, że działacze poszli na łatwiznę i wystąpili o licencję z miejsca 4tego, licząc na to, że od razu dostaną puchary.
|
no widzisz i tu się rozmijamy: tak Lech SSA to kontynuatorka, ale w sensie prawym po wystapieniu o licencje Amiki, Lech stał sie kontynuatorem AMIKI, przeciez to jasno jest napisane. I UEFA uważa was równiez za kontynuatorów Amiki.
Po prostu tajemnicze( w twoim poście) pojawienie się Rutkowskiego(wg mnie fuzja) nie oznaczało jeszcze, ze Lech jest kontynuatorem Amiki, spowodowała to dopiero licencja.
Wiem, ze to świstek itp, ale.....
Na ten moment po twoim wyjaśnieniu widac jak na dłoni, że obecny Lewch to dziecko Amiki i Lecha, które wybrało nazwisko jednego rodzica(bo ładniejsze), a od drugiego wzięło pieniadze(to na+) i rodowód(to na -)
że tak to obrazowo zakończę