Wyświetl pojedynczy post
sambo
dziarski chłop

Od: 04.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 15.07.2008, 08:33
mario napisał(a):Wyświetl post
Odpowaidając jeszcze Sambie, twierdzisz zaciekle że nie opłaca się inwestować w Wisłę i przyrównujesz prowadzenie klubu piłkarskiego do fazy zalążkowej w funduszach venture. Zastanów się czy to ma sens? Przecież to jest inna bajka, inne cele i inne możliwości. Owszem, też jestem za racjonalnością i profesjonalnym zarządzaniem w klubie, ale wiedz jedno - jeśliby np Wisłę przejął jakiś fundusz, to tylko po to aby ją za 3 lata odsprzedać komuś innemu z zyskiem...

Na obecną chwilę to co jest zauważalne, to brak harmonijnego modelu współpracy w ralacjach właściciel - klub - sympatycy. Tutaj uważam że klub ma niewykorzystany potencjał, którego nie potrafi wydobyć. Swego czasu Heller uważając że kibic Wisły jest jedynie kibicem sukcesu położył krechę na tej płaszczyźnie, co uważam za błąd.

Czasami czuję się tak, jakby to ja ustalał reguły inwestowania, gdy wspomnę dlaczego moim zdaniem jest tak a nie inaczej. Ogólnie słyszę cały czas jęki i wkurzenie na decyzje w Wiśle.

Tu na forum jest 10 tys. takich znawców - że jakby to oni mieli taką kasę, to Wisła byłaby klubem lepszym niż Real i Barcelona razem wzięci. Wg nich wszyscy w Wiśle to skończone młotki. Cupiał jest oczywiscie dobry bo daje kasę - niestety - gdyby miał przy boku jednego czy drugiego, to oni by już mu wytłumaczyli co i jak...

Oczywiscie, że jako kibic - jestem z wami...

Zgadzam sie, że parę rzeczy można byłoby zrobić lepiej - ale nie czarujmy się - żeby zagrać w LM - musimy dokonać skoku cywilizacyjnego, a to nie jest, decyzja tego kupimy tego sprzedamy.

Proponuję zamówić jakąś audiencję chłopaki - myslę, że przez te 11 lat - można byłoby choć na 15 minut cos wyskubać he he

To, że fundusze venture odsprzedają coś po 3 latach - nie znaczy, że tylko one działają dla zysku.
Wyliczenie wszelkich wskaźników i dla Wisły i dla innej inwestycji są takie same.

O fazie startupowej pisałem w kontekście tego co napisał Lemoniadowy - a więc szkółki piłkarskiej.

Złotówka w Wiśle ma taką samą wartość co w budce z kebabem

PvD napisał(a):Wyświetl post
sambo a nie wkradła Ci się czasami drobna pomyłka z tym TF w Górniku? Bo ja pamiętam kwestię inwestycji w Górnika panów Urbana i Ziętka po tym jak ich Cupiał spłacił i przejął całą Tele-Fonikę. Nie słyszałem nigdy o TF w Górniku wcześniej niż Wisła.

Możliwie, że jednak masz rację ja tej sprawy nie znam dlatego pytam czy czasami nie mówimy o tym samym tylko w innych ramach czasowych.
Nie chcę tu rozsiewać plotek - to już 11 lat jak powstał szum z Telefoniką a wiec szmat czasu- nie mniej jednak zdania nie zmienię
Ostatnio edytowane przez sambo : 15.07.2008 o godz. 08:43.
"Zachowanie się publiczności krakowskiej, a raczej zwolenników Cracovii na ostatnich jej meczach, stało się naprawdę skandalicznem. Tylko ten sędzia jest dobry, sprawiedliwy i obiektywny, który jej dogadza, każdy inny jest "kaloszem", "papuciem", "zbrodniarzem". Doprowadziło to do najzwyklejszego terroru. " Tygodnik Sportowy rok 1924, nr 43
Odpowiedz cytując