sandbender napisał(a):

Niemniej nie jestem sobie w stanie wyobrazić przemyslu, który wyprodukuje tyle CO2, żeby jego stężenie globalnie było wyższe niż dajmy na to te 10%. Lokalnie może i owszem.
|
Właśnie.
Cytat:
|
Co do wiatru slonecznego i promieniowania kosmicznego - istnieją owszem teorie, ale one mówia, że np. wiatr słoneczny owszem ma wpływ na ocieplenie, ale odppowiada za około 35% tegoż. Reszta to gazy cieplarniane.
|
Precesja i tysiąc innych rzeczy..
Cytat:
|
Na marginesie podobno CO2 tez kosztuje gospodarke - w zależności od opracowań od 3 do prawie 100 USD za tone.
|
Dlaczego?

|
Ja uważam, że jak się czegoś bardzo chce, to jest szansa coś w Unii zmienić, ale nie samemu. Trzeba szukać sojuszników.
|
A ja Ci pokazałem że nie znajdziesz sojuszników, którzy utną gałąź na której siedzą.. takie rzeczy to tylko w Polsce.
Cytat:
|
Widze że nie masz za dużego pojęcia o ekonomii. Możesz konkurować nie tylko ceną produktu. Nie zawsze cena jest najważniejsza.
|
Ziew..
Ja pisze o czym innym, a ty odnosisz się do czegoś innego.
Przeczytaj jeszcze raz uwaznie co napisałem.
Cytat:
|
Teza? Uważa, że w UE jest wiele rzeczy, które wymagają zmiany, ale nie neguje całości tak jak Ty. Ot taka róznica miedzy nami.
|
Dowcip w tym ze jak się zagłebić w szczegóły to przyznajesz mi racje, tylko że na tym się końcy bo wniosków wyciągać Ci się nie chce.