Wyświetl pojedynczy post
cuul
Senior Member

Od: 01.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 15.07.2008, 07:36
Wilku napisał(a):Wyświetl post
No to się zdecyduj - wyszedłeś od tgeo że można coś zmienić, własnie przyznałeś mi racje że kluczowych dla nas rzeczy nie.
Ja uważam, że jak się czegoś bardzo chce, to jest szansa coś w Unii zmienić, ale nie samemu. Trzeba szukać sojuszników.
? ? ?
Ja piszę o normalniej konkurencji, przy której będziemy mieli niskie ceny na żywność a nie tak jak teraz ciagłe podwyżki..
Widze że nie masz za dużego pojęcia o ekonomii. Możesz konkurować nie tylko ceną produktu. Nie zawsze cena jest najważniejsza.

He he - póki co to Twoja żadna teza z która wyszedłeś nie ostała się.
Teza? Uważa, że w UE jest wiele rzeczy, które wymagają zmiany, ale nie neguje całości tak jak Ty. Ot taka róznica miedzy nami.

JEDREK76 napisał(a):Wyświetl post
Chyba nie spodziewałeś się, że streszczę Ci 700 stronnicową książkę
Nie, nie spodziewałem się. Poprostu mam wyrobione swoje zdanie na temat Wałęsy. Nie czytałem książki, więc nie będę polemizował z jej treścią. Skoro dla Ciebie wszystko po jej przeczytaniu jest tak oczywiste, nie mam zamiaru Cię z tego przekonania wyprowadzać. Dla mnie nic nie jest białe albo czarne. Zawsze są jakieś odcienie szarości. Pozdr
"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuście do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych... podania ręki" - H. Reyman