Wyświetl pojedynczy post
cuul
Senior Member

Od: 01.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 14.07.2008, 20:24
Wilku napisał(a):Wyświetl post
Krótko - jego likwidacje.
Może od razu znieść wszystkie podatki? Ja jestem za

Zonk... nie możemy - to był jedne z warunków akcesji. Na szczęście nie wymuszono na nas daty, wierząc (niestety słusznie) w tutejszych eurooszołomów ze to niekonieczne.
To jednak możemy się bujać skoro nie ma daty, nie? A poza tym pozostają jeszcze kryteria.

Spóźniłeś się na dyskusje było to już tutaj wałkowawe.
Ja wspomne tylko o jednym teoretycznym przykładzie - gospodarce Niemiec zagraza inflacja, polskiej potrzeba, w cyklu którym się znalazłą taniego pięniądza. Pytanie brzmi - na co decyduje się Bank Jewropejski - na obniżke stóp czy na ich podniesienie?
Ja nie znam odpowiedzi, ale widzę że Ty już tak....

No co Ty nie powiesz - już widzę jak Francja chce u siebie rozpierduchy z własnymi rolnikami..
A bo to pierwszy raz...?

Po co mi piszesz o czymś co nie tyczy się tematu i o tym wiadomo?
No chyba że chcesz podkreślić że zgadzasz się iż ograniczenia jakie na nas nałożono dzieki socjalizmowi UE nie służą nam, a jełśi je zniesiemy to tylko na tym skorzystamy i jestes spokojny o wynik, jak ja.
Przecież sam pisałeś o konkurencyjności rolnictwa w Polsce i we Francji. Ja Ci tylko odpisałem, że można i dziś z nimi konkurować nawet przy dopłatach. Czytaj co pisze a nie staraj mi wmówić czegoś, co nie napisałem. Prorokiem nie jestem ani alfą i omegą bym wiedział co będzie kiedy będzie jak coś będzie. Ale widzę że Ty już wiesz.
"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuście do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych... podania ręki" - H. Reyman