Wyświetl pojedynczy post
cuul
Senior Member

Od: 01.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 14.07.2008, 17:47
cpc napisał(a):Wyświetl post
http://www.kapitalizm.republika.pl/ue/bukowski.html
w miare mozliwosci odnies sie prosze, pzdr
Przeczytałem i co Ci mogę powiedzieć. Zbiór przemyśleń eurosceptyka, który pod wszystko próbuje podczepić swoją teorię. Może mieć takie zdanie, ja mam inne. Wiele rzeczy uprościł co może dawać złudny efekt że ma racje.

Wilku napisał(a):Wyświetl post
No to zacznijmy od moich dwóch ulubionych rzeczy: Vat i ojro.

Co się stanie jesli Polska da sobie siana z Vatem, i dlaczego tak molestowana jest w sprawie ojro?
Nikt nas nie molestuje w sprawie Euro. Jest to bardzo trudno jednoznacznie ocenić. Jest sporo szans z tego faktu wynikających ale także i zagrożeń, jednak chyba te pierwsze biorą górę nad tymi drugimi.

Wilku napisał(a):Wyświetl post
Hmmm... JarKacz w Brukseli rzucił kiedyś, aby zlikwidować dopłaty do rolnictwa - jak sadzisz jest to realne i czy Żaby na to pójdą?
Wątpie aby tak się stało. Nie wiem czy to byłoby dobre dla naszego rolnictwa, patrząc w ilu procentach są wykorzystywane dopłaty w Polsce przez rolników. Naprawdę nieźle to wygląda. Ale jak chcesz pospekulować to oki. Trzeba by poszukać sojusznika w tej sprawie. Wg mnie najlepszym byłaby GB, która w bardzo małym stopniu korzysta z dopłat dla rolników. Z tego powodu wynegocjowała sobie rabat brytyjski (tak nawiasem mówiąc tj niezły wałek, a Iron Lady pokazała jak należy walczyć o interesy swojego kraju w strukturach unijnych), który ma być pomniejszony o 20 %. Anglicy mają problem i my mamy sprawę do załatwienia. Dogadujemy się z nimi, szukamy innych sojuszników i można otworzyć dyskusję na temat dopłat na forum UE. Jednak jak już wcześniej zaznaczyłem, raczej nie jest to dla nas najlepsze rozwiązanie, a napewno nie na dziś.

JEDREK76 napisał(a):Wyświetl post
Nie wiem czy ktoś już wrzucał poniższy artykuł, jeżeli nie to naprawdę polecam, godne przeczytania myśli n/t innego Lecha (a może raczej"Bolka"), autorstwa Kornela Morawieckiego - Człowieka bezkompromisowego, prawego i odważnego a zarazem najwidoczniej nie nadającego się na polityka, bowiem miłującego Prawdę niezależnie od tego jaka by ona nie była.
http://www.rp.pl/artykul/161026.html
@JEDREK76, jedna rzecz nie daje mi spokoju, apropo Bolka. Może mi to rozjaśnisz. W 83 roku, jak Wałęsa miał dostać nobla zostały sfałszowane jego akta, w celu dyskredytacji na forum międzynarodowym, co potem potwierdził również IPN. Po co mieli to robić, skoro był umoczony i mieli na niego niejeden świstek?
"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuście do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych... podania ręki" - H. Reyman