Jeszcze mi powiesz , że słowo pochodzi od matuszki rrasji . Głodnemu chleb na myśli .
Cytat:
|
Urawniłówka jakiej nawet nie fundują USA swoim stanom
|
Wiesz ja jestem Polakiem i proszę pisz do mnie po Polsku .
Zauważyłem już , że lubisz rosyjską mowę , ciekawe , ciekawe .
Cytat:
Nie rozśmieszaj mnie.
Pisałem o jewropejskich chadekach, bo chyba o nich wspominałes?
|
Gowin nie może być europejskim chadekiem ? Ja nie widzę różnicy między Gowinem a typowym przedstawicielem CSU w PE . Chociaż Ci drudzy są bardziej ostrzejszy w swoich przekonaniach . Więc niech będzie . Nie widzę różnicy między Gowinem a przedstawicielem CDU w PE .
Cytat:
Tiiaaa - to weźmijny takich belgijskich czy holenderskich chadeków - czasem rzadzą tak?
Zdelegalizowali "związki homoseksualne", "aborcje"? - po powrocie do władzy? - a może w niektórych krajach byli ich promotorami?
|
Nie jestem jakimś wybitnym specjalistą w dziedzinie partii politycznych Belgii i Holandii , ale z tego co mogę wyczytać np o holenderskich chadekach
,,Zmienia się też liberalna polityka wobec miękkich narkotyków. Za rządów chadeckiego premiera Balkenendego zmniejszyła się liczba coffee shopów - lokali, w których zgodnie z prawem można kupić na własny użytek i zażyć miękkie narkotyki, np. marihuanę. Te, które zostały, muszą się liczyć z różnego rodzaju ograniczeniami. Burmistrz Rotterdamu Ivo Opstelten zdecydował np., że coffee shopy nie mogą działać w promieniu 200 m od szkoły. Do 2009 r. zniknie 27, czyli połowa tutejszych lokali. W ślady Rotterdamu idą inne gminy.
Rząd najwyraźniej rozpoczął kampanię na rzecz ograniczenia tradycyjnej holenderskiej polityki tolerancji - mówi James Kennedy, badacz dziejów Niderlandów z Uniwersytetu w Amsterdamie. - Moralna postawa premiera i ministrów odzwierciedla to, co czuje spora część społeczeństwa.
Nie bez znaczenia jest też to, że od ponad czterech lat rządzi Jan Peter Balkenende, ortodoksyjny wyznawca kalwinizmu i wychowanek surowej protestanckiej szkoły. Dziś nie tylko koalicyjna ultraprotestancka ChristenUnie, lecz także chadecka partia Balkenendego jest za twardą polityką wobec prostytucji i miękkich narkotyków.
Oczywiście, jeśli ten antyliberalny trend się nie odwróci, zmiany zabiorą lata. Kraju, w którym od lat 70. praktykowano eutanazję, a małżeństwa homoseksualne nikogo nie dziwią, nie można zmienić jednym posunięciem pióra."
Ale Ty Wilku wiesz lepiej , że chadecy z Belgii i Holandii , nawet
może wspierali legalizacje aborcji , małżeństw homoseksualnych itp . A co do tego jak łatwo zmienia się takie rzeczy , mogłeś się przekonać rok temu gdy LPR + Marek Jurek starali się coś zrobić w kwestii aborcji . Do tego starali się coś zrobić w tej kwestii w kraju którego społeczeństwo jest zdecydowanie mniej skłonne do ustępstw w tych kwestiach niż społeczeństwo holenderskie . Ale dla Ciebie nie ma różnicy między Zapatero , Olejniczakiem , Merkel , Tuskiem czy Balkenende . Tylko , że dla Ciebie nie ma też różnicy jak podejrzewam między ETCP a ETS , więc jakiegoś specjalnego mniemania na temat twojej wiedzy wykraczającej poza granice Polski nie mam .
Cytat:
|
Jewropejski chadek to taki stwór obecnie, który mieści się w naszych warunkach pomiędzy demokratami.pl a SLD.
|
Bo ty tak piszesz .
Jak jesteś w stanie umieścić posła CSU między demokratami.pl a SLD , to ja Ci gratuluje
Cytat:
|
Póki co to PeO dla nich, w tych sprawach to "faszysci" .
|
Bo Ty tak piszsez .
Dowody , jakieś dowody .
Cytat:
A jesli według Ciebie UE nie ogranicza wolności, także gospodarczej, to już nie moja wina jesli masz problemy z percepcją rzeczywistości.
I już za poglądy powoli wsadzają - pastor w Szwecji, Irving w Austrii..
|
Na podstawie któreog rozporządzenia unijnego został wsadzony pastron w Szwecji i Irving

?
Opisz cała sprawę za co zostali oskarżeni , za co skazani i jaka kara ich spotkała .
Cytat:
|
He he - a jakiemu carowi - znasz takiego?
|
Wladimir Wladimirowicz Putin
Cytat:
No to przykład pierwszy z brzegu, żeby nie iśc na łatwizne pominę Michnika - Kwaśniewski to niby nie jest pełną gębą Jewropejczyk? - no chyba jest.
Spójrzmy w takim razie w zyciorys tatusia, co my tam mamy: oficer NKWD urodzony jako Stolzman, osiedlony na Pomorzu, przybyły z Sowietami, pochowany jako Kwaśniewski.
|
No to jak już takich pełnym gębą euroentzujastów przywołujemy , tych z górnej półki , to opisz mi jak to rodzice Donalda Tusk komune nam tu w Polsce dzielnie budowali .
Cytat:
|
A z czym jak nie jakimś trybunałem który stanie się częścią sądownictwa UE?
|
Znasz jakieś tajne plany przejęcia ETPC , przes Unię Europejską ?

Podziel się nimi

ETPC jest organem stworzonym do ochrony EKPC a , że masz jakieś wyimaginowane wizje jakoby to był organ wspólnotowy , to już nie moja wina .
POmyliło Ci się z ETSem
Cytat:
|
Co z Raspudą? Dzisiaj 16:20
|
Dziedzictwo przyrodnicze jest równie cenne jak dziedzictwo kulturalne . Z tego co mi wiadomo , to nie Unia była inicjatorem protestów ekologów w dolinie , tylko ekolodzy polscy zwrócili się bazując na podstawie prawa wspólnotowego do instytucji unijnych o pomoc . Jeżeli im się skutecznie udało tę pomoc uzyskać , to brawo i 100 batów dla tych którzy nie potrafili przewidzieć , że trasa wyznaczona własnie w tym terenie wywoła protesty . Ja za nieudolność polskich urzędników Unii obarczać nie zamierzam . Austriacy i Niemcy gdzie prawdziwy(u nas to są ledwo namiastki , pseudo) ruch zielonych istnieje od dawna świetnie sobie radzą z budowaniem infrastrutury drogowej. Nie można ani niszczyć unikatów przyrody żeby zaoszczędzić chociaż złotówkę ani za wszelką cenę blokować jakikolwiek postęp .
Cytat:
|
Hmmm... JarKacz w Brukseli rzucił kiedyś, aby zlikwidować dopłaty do rolnictwa - jak sadzisz jest to realne i czy Żaby na to pójdą?
|
Z tego co pamiętam , to był LechKacz i nie w Brukseli , tylko w wywiadzie . Ty tu o żabach piszesz a ja już widzę jakby któryś z polskich przywódców zgodził się na coś takiego
Cytat:
|
Wystarczy podać wielkość emisji CO2 dla danego kraju aby ograniczyć mu rozwój. Nie powiedzeli Ci tego w szkole ? Pewnie nauczyciele z ZNP lub inne odpady z Unii Wolności. Oni będą Ci UE lukrować. Ale trzeba samemu czytać i analizować.
|
To jest jeden ze wstępnych etapów tego planu , żeby cała Polskę zalesić :mrgreen: ?
Jakby chcieli nam rozwój ograniczyć , to prościej by im było nas do Unii nie brać . Ale skoro wybrali drogę w którym trzeba odświeżyć jakieś szalone pomysły naukowców z lat 70 tych o globalnym ociepleniu i wprowadzić ograniczenia , które dotkną też kraje ,,starej unii" , to to jakieś gupki , pospolite gupki siedzą w tej Brukseli

.