cuul napisał(a):

|
Różnice dostrzegam, ale nie nadinterpretowuje stanu jaki mamy na dzień dzisiejszy.
|
A co zrobiłes porównując UE do NAFTY?
Cytat:
|
Ale jak widzisz znak równości między UE a ZSRR no tym razem ja nie mam pytań... I żeby nie było, mam wiele zastrzeżeń do prawa unijnego w wielu dziedzinach, ale uważać że wszystko jest złe, to chyba lekkie nadużycie.
|
Znaku równości póki co nie ma, ale z każda toną śmiecia jakie produkują eurokraci ten twór do tego się zbliża. Patrz - nawet komisarzy jeden i drugi miał. Ideologią oczywiscie nie może być komunizm tu róznica zawsze będzie, za to socjalizm (a może nawet gospodarka nakazowo-rozdzielcza) plus kulturowy marksizm tak.
Szukasz tworu do które UE najbliżej? - Nafta to pudło, CCCP coraz bardziej nie.
My już samodzielnie drogi wybudować nie możemy jesli to się komuś nie podoba (Raspuda) czy płacimy odszkodowania za stosowanie polskiego prawa -> Alicja Tysiąc.
A teraz bedzie czekać nas kolejne bulenie i ograniczenie możliwości rozwoju (nie mam watpliwości że celowe) dzięki ekoligicznym bzdurom w postaci "handlu" CO2?
To jest ten raj? - to jest ten rozwój?
Tak - jestem za strefą wolnego handlu, jestem za wolnością podrózownia i pracy itd.. ale do tego twór w postaci "Zjednoczonej" Jewropy nie jest potrzebny, i cały socjalizm z niej wypływający, ni emówiąc o państwie czy o "silnej Europie".