Mozna sie usmiac po pachy

Gdyby to byla liga powiedzmy angielska,wloska- mozna wtedy jakies pewniki wymieniac ale....OE? Tutaj forma to przypadek,ambicja zalezy od wplywu kasy i bilansow zyskow i strat dla nazelowanych "gwiazdek" ktore za granica by podawaly bidony,przygotowanie fizyczne zawsze nie jest w 100% a o technicznym lepiej nie mowic.
Poczekajmy kilka kolejek a do tego czasu radze sie wstrzymac z forowaniem wyrokow.
Na dzien dzisiejszy sa 3 ekipy ktore maja "przewage" ale roznie moze byc.
Kazda druzyna ma plusy ale tez dosc duze minusy.
1) Wisla : Lekko przemeblowany sklad ale i tak wiekszosc jak nie wszyscy w innych klubach OE byliby "nie do ruszenia".Mozna miec watpliwosci czy Zienczuk i Brozek znowu tak swietnie zagraja, ale tez nie mozna wierzyc w to ze bedziemy miec replay z seoznu w ktorym pasiaczki byly wyzej niz Wisla.
Bez wzmocnien na lige styknie w ostatecznosci ale Puchary to sci-fi.
Sklad na puchary slaby,na LM zupelnie za slaby ale wystarczajacy by znowu odskoczyc na 20 punktow albo i wiecej.Nie dramatyzujmy.Poczekamy kilka meczy,zobaczymy. Miejsce 1-3.
2) Lech : Sklad wzmocniony,ale watpie by udalo sie na czas wszystko zgrac.Dochodzi jeszcze do tego problem Lecha czyli...strasznie smieszne wpadki w chwili w ktorej powinno sie wygrac z zamknietymi oczami.
Wygrana z Legia a potem dwa klopsy na koniec i pozamiatane.
Lech jak sie zgra i rozpedzi to bedzie bardzo wysoko, ale z drugiej strony nie raz mieli silniejszy sklad niz dzisiaj i mimo wszystko...ile to juz lat czekaja? Sa jednak postepy i tego sie trzymac trzeba.Lech jest silny i z tym nikt nie dyskutuje.
Kandydat na pudlo bez 2 zdan, ktore miejsce zajmie to juz zalezy od podejscia pilkarzy.Zobaczycie ze wlasnie na tym znowu sie Leszek "prawdopodobnie" przejedzie.
3) Legia - Nie mnie oceniac...Ja wiem swoje

Nie mowie bysmy mieli lepszy sklad niz Wisla, nie mysle tez ze zjemy Lecha na sniadanie.Jednego jednak jestem pewien : Mamy kilku bardzo mlodych zawodnikow ktorzy juz sie w miare otrzaskali i chociaz w tym jestesmy na te chwile najlepsi.
Taaak musialem sie jakos pocieszyc

Miejsce 1-3.
Dla mnie licza sie dwa scenariusze:
1)Legia,Wisla,Lech
2)Wisla,Legia,Lech