Cytat:
|
A gdyby Michnik powiedział że Wałęsa był bolkiem to bys dopiero wtedy uwierzył?
|
A napisałem , że nie wierzę w to

?
Wypowiadałem się na temat dlaczego są dla mnie pseudo historykami . Napisali tę książkę ku chwale ,,plujków" a nie dla jakiegoś większego dobra . Nie ,,startowali" z neutralnego stanowiska i nie dokonali oceny z punktu widzenia zebranych materiałów . Przekonanie , że Wałęsa jest/był agentem nabyli zapewne na długo przed tym zanim zdobyli jakieś tytuły naukowe a książka była tylko materialnym przekazem prostych słów ,,a nie mówiliśmy" .
Posługuje się w stosunku do C & G takimi samym argumentami jakie od większości użytkowników piszących w tym temacie padają w stosunku do ludzi takich jak Geremek , Bartoszewski , Wałęsa itd itd dlatego czuje się w pełni usprawiedliwiony.
To dla mnie są kolejni wojownicy w d byłem g widziałem , którzy wykorzystują swój na pewno dobry warsztat historyczny nie do tego by odkrywać prawdę , która przysłuży się przyszłym pokoleniom , tylko dlatego żeby pokazać my i ludzie nam podobni mieliśmy racje , to wy się myliliście . To była główna motywacja ich opus magnum , dlatego też uważam ich za pseudohistoryków-histeryków.
Co do antyklerykała Geremka , to przypomnijcie mi jak głosowała UW w sprawie konkordatu , bo jakieś dziury w pamięci mnie naszły

.