Mareq napisał(a):

Już pisałem milon razy dlaczego chce silnej Europy .
Chcę żeby przyszłe pokolenia nie mogły nawet dopuścić do sibie takiego wyborażenia , że europejczyk może zabijać europejczyka w imię jakichś narodowych interesów . Żeby było , to dla nich komoletnie nie pojęte . Żeby przyszłym pokoleniom Polaków żyło się dobrze w kwitnącym gospodarczo kraju , o bardzo wysokim poziomie życia , gdzie słowo bieda jest używane bardzo rzadko . Żeby przyszłe pololenia Polaków mogły korzystać ze skumulowanych osiągnięć technologicznych i naukowych wypracowanych przez połączone siły intelektualne europejczyków . Żeby praca we Francji , nauka w Hiszpanii czy wczasy we Włoszech były dla nich czymś tak normalnym jak praca w Krakowie , nauka w Warszawie czy wczasy nad Bałykiem . Żeby mogli przemierzać całą Unię bez poczucia jakichkolwiek granic i w poczuciu równości z Niemcem , Anglikiem czy Francuzem . Żeby słowo Europa była postrzegana jako miejsce mlekiem i miodem płynącego na dodatek wzgardzająca jakąkolwiek agresją czy przemocą i opierającą swoją politykę na działaniach rodem z XXI w czyli na dialogu . Chce żeby nasz naród kwitł dumnie zachowując swoją pozytywną tradycję i kulturę na łonie bezpiezcnej , dostatnej i nowoczesnej Europy . Mam gdzieś jakieś śmeiszne konflikty z przeszłości .
|
standard do wycieraczej dla ciągników Nam w tym pomorze i karanie za pracowitość...