Wyświetl pojedynczy post
Mareq
Senior Member

Od: 04.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 13.07.2008, 20:56
Cytat:
Zwątpił chyba w internacjonalizm komuchów jak mu ziomków z partii wykopywano.

Jak k*rwa można wierzyć w coś gdy tysiące jest w kazamatach, są mordowani i torturowani.

No k*rwa jak? - uwierzyłbym że jeszcze nie wiedział, ale po 56 nie miał prawa mieć wątpliwości.
Żyłeś w tamtych czasach ? Ty byś był oczywiście wielkim antykomuchem od 45 . Można napisać w dupie byłeś gówno widziałeś , ale oczywiście jesteś pewny , że do 68 nie mógł wierzyć w idee w której wierzył za czasów młodości . Ważne , że w końcu nadszedł taki moment kiedy przestał się łudzić , to jest najistotniejsze.

Cytat:
Ciekawy student..

"W latach 1960-1965 był wykładowcą na Sorbonie w Paryżu i kierownikiem tamtejszego Centrum Kultury Polskiej."
A wcześniej odbywał tam studia podyplomowe .

Cytat:
A w czym pomógł?
Poczytaj jest o tym sporo .

Cytat:
Był więziony latami, torturowany? - czy był na wczasach na internowaniu jak Bolek?
Wszyscy byli na wczasach . Niesiołowski , Wałęsa , Geremek . Kolejne w d byłeś g widziałeś . Ale walczył z nimi będziesz na wszelkie możliwe sposoby . To są autorytety i ludzie do których się podchodzi z szacunkiem i będzie podchodziło po ich śmierci . Czy Ci się to podoba czy nie , czy malutcy napiszą milion książek historycznych czy nie , czy będą obszczekiwani przez politycznych kundli czy nie . O nich w dniu śmierci będzie się mówiło dobrze i z szacunkiem natomiast Ci wszyscy którzy plują gdzie podpadnie odejdą w zapomnieniu .

Cytat:
Robił nie robił, wiem że jak Olszewski chciał do Nato to był wśród przeciwników.
udowodnij .

Cytat:
I dlaczego ta .... była za bombradowaniem Serbii znajac prawde?
To znaczy jaką prawdę ?

Cytat:
Nie można być polskim patriotą i jednoczesnei pozbać Polski niepodległośći - to oksymoron.
Bo ja nie jestema na tyle ograniczonym człowiekiem żeby dostrzegać tutaj jakiekolwiek odbieranie niepodległości .

Cytat:
Zacznij od wyjansienia dlaczego chcesz rozpuscić Polske w biurokratycznym tworze jakim jest UE - jakie intencje Toba kierują?
Już pisałem milon razy dlaczego chce silnej Europy .
Chcę żeby przyszłe pokolenia nie mogły nawet dopuścić do sibie takiego wyborażenia , że europejczyk może zabijać europejczyka w imię jakichś narodowych interesów . Żeby było , to dla nich komoletnie nie pojęte . Żeby przyszłym pokoleniom Polaków żyło się dobrze w kwitnącym gospodarczo kraju , o bardzo wysokim poziomie życia , gdzie słowo bieda jest używane bardzo rzadko . Żeby przyszłe pololenia Polaków mogły korzystać ze skumulowanych osiągnięć technologicznych i naukowych wypracowanych przez połączone siły intelektualne europejczyków . Żeby praca we Francji , nauka w Hiszpanii czy wczasy we Włoszech były dla nich czymś tak normalnym jak praca w Krakowie , nauka w Warszawie czy wczasy nad Bałykiem . Żeby mogli przemierzać całą Unię bez poczucia jakichkolwiek granic i w poczuciu równości z Niemcem , Anglikiem czy Francuzem . Żeby słowo Europa była postrzegana jako miejsce mlekiem i miodem płynącego na dodatek wzgardzająca jakąkolwiek agresją czy przemocą i opierającą swoją politykę na działaniach rodem z XXI w czyli na dialogu . Chce żeby nasz naród kwitł dumnie zachowując swoją pozytywną tradycję i kulturę na łonie bezpiezcnej , dostatnej i nowoczesnej Europy . Mam gdzieś jakieś śmeiszne konflikty z przeszłości .

Cytat:
Pozwolę sobie odnieść się tylko do tego fragmentu (tak a'propo Mareq, "Solidarność" z dużej litery)
Przepraszam nie było to celowe lecz wynikło z niedbalstwa .

Cytat:
Źródła: Cenckiewicz, Gontarczyk
To są dla mnie pseudohistorcy - hiserycy , którzy powinni wrócić do pisania o masonach . Nie zamierzam w ogóle brać na poważnie jakiegokolwiek źródła które pochodzi z czegokolwiek napisanego przez tych panów .

Cytat:
Nie przypomina Ci to czegoś?

ZSRR już już w kolejnej pięciolatce gonił i prześcigał USA..
Świetnie prównywać do ZSRR , tylko za to że ma się ambicije być mocarstwem światowym . Można i tak , ale ja związku nie widzę .

http://www.troyanthonydavis.org/

Dla zwolenników kary śmierci
Ostatnio edytowane przez Mareq : 13.07.2008 o godz. 21:04.