Wyświetl pojedynczy post
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 13.07.2008, 17:11
http://www.legialive.pl/news/26696_D...e_czy_nie.html

Najbardziej mnie zmiażdzył ten fragment rozmowy:

Cytat:
Miasto nie dołoży jednak ani złotówki ponad to, co zapisane zostało w wieloletnim planie inwestycyjnym. Ważniejsze są metro, mosty, zakup taboru transportu miejskiego itd. Paradoksalnie więc przygotowania Euro 2012 mogą pogrzebać szanse budowy stadionu dla Legii.

. Legia to element historii- Władze nie mogą patrzeć na tak wielkie miasto z perspektywy tylko mostu lub ulicy i życia stolicy. Nie jest jakimś tam podmiotem gospodarczym, jakich są tysiące, lecz stołeczną marką rozpoznawalną w całej Europie. Czy w ponaddwumilionowym mieście jeden stadion [Narodowy] wystarczy? To wszystko, na co nas stać??

Miasto szuka oszczędności. Pojawiają się głosy , że Legia może grać właśnie na Stadionie Narodowym.

- Klub z takimi tradycjami, historią, dokonaniami, który tyle zrobił dla Warszawy, ma wynajmować boisko? To nie wchodzi w rachubę. Legia na Narodowym grać nie będzie. I to mogę zadeklarować. Przecież stadion to coś więcej niż tylko miejsce rozgrywania spotkań. Jeśli chcemy mieć w stolicy klub europejskiego formatu, musimy mieć obiekt, na którym znajdą się restauracje dla kibiców, muzeum, profesjonalne zaplecze dla piłkarzy i sztabu szkoleniowego. Narodowy nam tego nie zagwarantuje. Przecież taka marka jak Legia powinna być oczkiem w głowie każdej ekipy rządzącej w mieście. Tymczasem nam się mówi, żebyśmy wynajęli sobie obiekt. To nieporozumienie! Czy Chelsea albo Arsenal wynajmują Wembley?

Może wystarczy wyremontować stary obiekt przy Łazienkowskiej, a ważniejsze mecze rozgrywać na Narodowym?

- Tu już nie ma czego remontować. Obecny stadion jest za mały, zaplecze nie spełnia standardów profesjonalnego klubu. Nie ma o czym mówić
ITI strach zagląda w oczy, bo biznesplan może pójść w ****uł.Argumenty typu "Władze nie mogą patrzeć na tak wielkie miasto z perspektywy tylko mostu lub ulicy i życia stolicy." rozbawiają mnie do łez.
Warszawa już teraz jest jedną z najbardziej zakorkowanych stolić swiata, z fatalną komunikacją miejską i namiastką metra, a on tu pisze, by się inaczej na to wszystko patrzeć....To debilizm, czy głupota?
Niech spyta się tych wszystkich warszawawiaków stojących w korkach czy w autobusach, czy fajnie im się jeździ .
"Czy w ponaddwumilionowym mieście jeden stadion [Narodowy] wystarczy? To wszystko, na co nas stać"
To czemu ITI nie wyłoży na niego pieniędzy?Na projkt wyłożyli,który pewnie jest tak skonstruowany by równoczesnie mógł być wielkim studiem telewizyjnym .Poza tym, myślałem, że w Warszawie jest jeszcze stadion Skry,który ma przejść gruntowną przebudowe, nowy stadion Poloni,hest stadion Legii i ma być za pieniądze nas wszystkich cacko za ponad miliard złoty z restauracjami, windami, sklepami, galeriami,muzeami,kinami,najnowoczeniejszym sprzętem treningowym i medycznym, ale zapewne to pana w garniturze niesatysfakcjonuje.

P.S
A ja zawsze myślalem, że Warszawa ma niewiele ponad 1,7 a nie 2 milony...

Niech Legia będzie miała ten stadion- ja tam nie mam nic przeciwko- jednak niech osoby które chcą jej pomóc nie robią jej "niedzwiedziej przysługi", bo przecież tego typu durnymi wywiadami raczej jej nie pomogą.
Trzeba było wyjebać od nowa stadion między Łodzią a Warszawą, a nie w srodku miasta, to nie było by żadnego problemu, tyle że centalizacja w tym kraju jest taka a nie inna, więc wszystko musi być w Warszawie
Ostatnio edytowane przez Pablo84 : 13.07.2008 o godz. 17:16.
Odpowiedz cytując