Wyświetl pojedynczy post
Wilku
lupus albus

Od: 09.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 13.07.2008, 16:51
Mareq napisał(a):Wyświetl post
Pewnie wtedy kiedy zwątpił w to co wierzył .
Zwątpił chyba w internacjonalizm komuchów jak mu ziomków z partii wykopywano.

Jak k*rwa można wierzyć w coś gdy tysiące jest w kazamatach, są mordowani i torturowani.

No k*rwa jak? - uwierzyłbym że jeszcze nie wiedział, ale po 56 nie miał prawa mieć wątpliwości.

Cytat:
studiował .
Ciekawy student..

"W latach 1960-1965 był wykładowcą na Sorbonie w Paryżu i kierownikiem tamtejszego Centrum Kultury Polskiej."

Cytat:
udowodnij , że jakieś szkolenie miało miejsce .
Wklejałem tu kilkrakrotnie interesujace artykuły na jego temat, także przy Prodim - włacz opcje szukaj. (El profesore)

Cytat:
Właśnie intelektualista . Trochę tam nie pasował a i tak bardzo pomógł solidarności , nieprawdaż ?
Nie pasował, bo był spadochroniarzem pilnujacym aby "ciemna narodowa swołocz" nie przejeła przywództwa.

A w czym pomógł?

Cytat:
Nie przypominam sobie żeby Geremek jojczył na prawo i lewo , że był internowany czy aresztowany .
No to po co ta wstawka o jego internowaniu?

Cytat:
Skoro pozwalacie sobie każdemu waszemu oponentowi wytykać jego związki z komunizmem , to ja pozwalam sobie przytaczać takie fragmenty życiorysu kiedy za walkę z ustrojem totalitarnym ta osoba cierpiała.

Był więziony latami, torturowany? - czy był na wczasach na internowaniu jak Bolek?

Przyjmij do wiadomości że internowanie nic nie znaczy, internowano zarówno agentów (cześc ich legendy), jak i autentycznych opozycjonistów.

Cytat:
Wmówisz mi teraz , że Geremek nic w tej kwestii nie robił , tylko czekał aż dopełnią się procedury i podpisał gotowy papierek ?
Robił nie robił, wiem że jak Olszewski chciał do Nato to był wśród przeciwników.

Ale może o czymś nie wiem podziel się.

I dlaczego ta .... była za bombradowaniem Serbii znajac prawde?

Cytat:
Nie szargając już pamięci o zmarłym.
Jacek Sayriusz Wolski , to internacjonał czy dureń ?
A tu jeszcze nie wyrobiłem sobie zdania.

Bo brat to bez wątpienia jedno i drugie.
Cytat:
Bogusław Sonik , to internacjonał czy dureń ?
Nie znam go z zadnych jego dokonań.
Cytat:
Dobrze , że mamy narodowca z krwi i kości jego kurczą wysokość Maciejo Giertycho
He he - masz problem bo uwazam że Maciejo to polityczny dureń, pomimo iż wiele razy działa w słuszniej sprawie, kierując się dobrymi intecjami.

Cytat:
Tak bo odważył się popierać integrację europejską .
Nie można być polskim patriotą i jednoczesnei pozbać Polski niepodległośći - to oksymoron.
Cytat:
Nie mogę się doczekać czasów kiedy ja będę tym , który ,,nie cierpi nienawidzi i pluje na Polskę"
Zacznij od wyjansienia dlaczego chcesz rozpuscić Polske w biurokratycznym tworze jakim jest UE - jakie intencje Toba kierują?

Cytat:
Wskaż mi jego słowa , które wskazują że nie cierpiał Polski ?
Może takim momentem w którym odżyła jego nienawiść do Polski był moment , który pamiętam do dziś , gdy Polska flaga wznosiła się na maszt chyba przy siedzibie NATO w Brukseli i obserwował , to autentycznie wzruszony Geremek ? Nienawidził wtedy Polski ?
Może poszukam.

Cytat:
Współczuje wam takich dni .
Wiesz ja mam akurat tak że 13 to udany dzień.. więc się nie wysilaj.
Cytat:
Rozumiem dlaczego nie chcecie oglądać tv , słuchać radia , chodzić po stronach internetowych . Bo setki różnych ludzi o różnych poglądach i stanowiskach wypowiadają się jak ważny był człowiek o którym wy macie zupełnie inne zdanie . Boicie się tego , bo boicie się , że się możecie mylić .
Szczerze? - mnie to śmieszy, to morze kłamsta jakie bedzie wylane, jak bedą brązowić jego postać... rzecz w tym że jak mawiają Ruscy, co sie zapisze to siekierą nie wyrąbiesz.. a archiwa w Moskwie są olbrzymie...
Ciekawe komu bedzie "łyso" mnie czy Tobie (ew. moim czy Twoim wnukom).

Z internetu nie zamierzam zrezygnować, a TV programowo nie oglądam. Więc nie pisz co "chcecie",
Ostatnio edytowane przez Wilku : 13.07.2008 o godz. 17:01.

Tristan, Scytowie, Niniwa 2, Prawicowe czytanki, St. Michalkiewicz, NSZ, Keine Grenzen
Lew Dawidowicz Bronstein vel Trocki: ''Należy wysunąć hasło rewolucyjnego unicestwienia państwa narodowego. Domowi wariatów kapitalistycznej Europy, trzeba przeciwstawić program Socjalistycznych Stanów Zjednoczonych Europy, jako etap na drodze do Zjednoczonych Stanów całego świata''.