Wyświetl pojedynczy post
Mamba
Senior Member

Od: 02.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 13.07.2008, 16:12
Hmmm pomysł z założeniem Wiślackiego serwera calkiem ciekawy i godny realizacji. Natomiast przed ta inwestycja trzeba sobie odpowiedziec na kilka pytan:

- Ma to byc serwer na "kilka" miesiecy czy stojacy na wieki wiekow serwer(w opcje 1 nie ma co sie pchac bedzie to zwyczajna strata czasu i pieniedzy)
- Przydal by sie jakis "kosztorys", ile osob jest chetnych do stworzenia czegos takiego i uczestnictwa we wspolnym "fundowaniu serwera"
- Z jakiej firmy skorzystamy przy wykupie serwa? (chyba, ze ktos posiada wlasnego "drugiego" blaszaka z dobrym laczem wowczas koszta spadaja i mozna zainstalowac serwer u tej osoby)
- Steam czy no steam? ( W mojej opinii opcja 1, w no steamach jest problem z banowanim chaterow - banuje sie ich po IP a jak wiemy czesto wystepuje zmienne ip wiec taki osobnik czesto powrac na sewera, natomiast na steam banujemy kolesia po steam id i mamy z nim swiety spokuj na wieki wikow)
- Publiczny czy prywatny?( Prywatne sa tansze ale za to sa zahaslowane przez co ciezej bedzie taki serwer rozpowszechnic na scenie cs-a)
- Bedzie potrzebana osoba znajaca sie na "ustawianiu" serwera, wgrywanie pluginow itp. jesi ma byc to Wiślacki serwer to musi byc dobry
- 2-3 osoby powiny byc "zarzadem" serwera , osoby ktore sie znaja na prowadzeniu takich serwerow itp. pozwoli to uniknac niepotrzebnych kłótni ;P
- Jakies www i forum serwera wówczas tez by sie przydalo
- 1.6 czy source ( imo opcja 1 , source ma wieksze wymagania, 1.6 to czysta frajda z gry ale zalezy kto co woli )

No to jak z tym pomyslem?
Jesli macie jakies pytania to prv do mnie, ale obecnie jestem na wakacjach wiec sporadycznie mam neta
Ostatnio edytowane przez Mamba : 13.07.2008 o godz. 16:16.

Odpowiedz cytując