Wyświetl pojedynczy post
Mareq
Senior Member

Od: 04.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 13.07.2008, 14:57
Cytat:
Szczególnie wtedy gdy bredził i narzucał swoją opinie ze mordowanie Serbów bombami NATO jest super.
Szczególnie wtedy kiedy wystąpił z partii
Szczególnie wtedy kiedy działał w Towarzystwie Kursów Naukowych
Szczególnie wtedy kiedy przyłączył się do solidarności
Szczególnie wtedy kiedy został internowany i aresztowany za dzałalność opozycyjną
Szczególnie wtedy kiedy podpisał akt akcesji do NATO
Szczególnie wtedy kiedy na plenum PE był przeciwwagą dla postrzegania Polski przez pryzmat ćwierćinteligenta przebierającego się za kurczaka .
Szczególnie za to , że potrafił być zarówno Polakiem jak i Europejczykiem .

Cytat:
Natomiast Lech Kaczyński otrzymał 8 257 468 głosów w wyborach prezydenckich. A więc co najmniej 80% elektoratu Kaczyńskiego - nie słucha Radia Maryja
ale z tych 80 % pewnie z 30 % słuchało Andrzeja Leppera . Nie wiem co gorsze
Lech Aleksandr Kaczyński wygrał dzięki tym którzy słuchali Andrzeja Leppera i Tadeusza Rydzyka , doborowe towarzycho .
Zresztą Kaczyński i tak ma już przegrane wybory a te dramatyczne ratowanie sytuacji by nie być tym który podpisze traktat nie ma i tak żadnego sensu . Ale niech Bielany i przede wszystkim Kamińskie działają , działają najgorzej jest popaść w marazm i nie robić nic.

Cytat:
Można czasem z przyziemnych pobudek zachować się mąz stany? - czyż nie? :]
Można , ale on to robi żeby nie dostać po tyłku od Jurka , Mikkego , Giertycha czy innego prawicowego , który będzie w stanie wystartować w wyborach w 2010 . Dla przyszłego kandydata prawicy ratyfikowanie traktatu , to będzie miód na serce . Natomiast atakowanie go za samo podpisanie tekstu traktatu nie będzie miało żadnego sensu i zostanie łatwo zbite przez ,,małą dziewczynkę" i argumenty eurosceptyczne pójdą na śmietnik .

Cytat:
Serio to piszesz?
No serio . Albo kupił wyborców dobrą prezencją , albo kupił dobre miejsce na liście(wtedy nie trzeba już tak przekonywać do siebie wyborców) za kasę bądź za dobre znajomości bądź za zasługi . W każdym razie nie jest , to przypadkowy Janek Kowalski wzięty nie wiadomo skąd . Dysponował jakąś cechą , atrybutem który to atrybut zadecydował o tym , że dostał poparcie kilku tysięcy (czasem nastu , dziesięciu) głosów .
Poza oczywistymi przypadkami jak ten poseł Tusk z Częstochowy czy skądś , który dostał się tylko za nazwisko . To jest właśnie ten margines 10 % .

Cytat:
Jak kurde moze być że l*d raz głosując wybiera słusznie i w 90% trafiaja do sejmu nieprzypadkowi ludzie, a innym razem niesłusznie - noż kurna, nie obrazaj logiki.
Inne zasady rządzą wyborem swojego reprezentanta a inne wyrażeniem zgody na funkcjonowanie jakiegoś dokumentu prawnego .

Cytat:
A co ku*wa linia partyjna ma wspólnego z interesem ogółu?
Nie wiem co ma wspólnego z interesem ogółu , wiem jednak co w dużej mierze wpływa na decyzję poszczególnych posłów w głosowaniach . Nie , to co usłyszą w radiu , tv , czy zobaczą na plakatach , tylko właśnie decyzja partii . Oczywiście nie zawsze tak jest , bo nie we wszystkich głosowaniach jest stosowana dyscyplina . W każdym razie taką linię partyjną w kontekście chociażby głosowania w sprawie TzL wyznaczają osoby które się w tym temacie orientują , oraz polityka partii . Są to dla mnie pewniejsze czynniki niż socjotechniczne sztuczki nakłaniające w kampanii przedreferendalnej do głosowania na tak albo nie .

Cytat:
Papke z mózgu robią euro-oszołomy (eurofederaści)
A ja twierdzę , że eurosceptycy

Cytat:
Czy jestes za zrzeczeniem się niepodległości na rzecz UE
Ale , to jest pytanie opierające się na fałszu .
Ja bym proponował . Czy jesteś za reformą instytucjonalną UE pozwalającą jej sprawniej funkcjonować ?

Cytat:
Z pewną niesmiałością chciałem zauważyc że Europa to kontynent, i czy jest do d*py - watpie w końcu od zawsze nasze państwo leży na nim
Po pierwsze z tym kontynentem , to można dyskutować
A po drugie , to był taki skrót myślowy .
Ostatnio edytowane przez Mareq : 13.07.2008 o godz. 15:25.