Wyświetl pojedynczy post
PvD
Armia Białej Gwiazdy

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 13.07.2008, 10:24
DoggTS napisał(a):Wyświetl post
Wydaje mi sie ze jest trochę inaczej.
ja nie napisałem, że podstawą przyjęcia ich do UEFA była ich znikoma europejskośc, tylo ze być może wykorzystali to we wniosku by podkreślić, że związki z Europą mają.
Cytat:
Nie znalazłem teraz regulaminu UEFA, ale prawdopodobnie jest tak, ze warunkiem członkostwa w UEFA jest 'wypisanie' sie z innej federacji i złożenie wniosku do UEFA, która może go przyjąć lub odrzucić. Tak np zrobił Kazachstan w 2002. Wystąpił ze związku azjatyckiego AFC i wstąpił do UEFA. Jak się wszyscy domyślają, powód jest jeden: "For money". I oczywiście poziom sportowy klubów i reprezentacji Kazachstanu tez na tym skorzystał.
no to jest oczywiste, przecież w dwóch związkach być nie można, ale samo wystąpienie z jednej federacji nie jest zapewne powodem akcesu do innej i stad moja sugestia ,że jednym z argumentów jest ich jednocyforowa eurpoejskość. Bo jesli by UEFA przyjmowała tlyko i wyłącznie na podstawie tego, że wypisali się tam i chcą tu to dopiero było by nieporozumienie. W tej organizacji wszystkie jest jednak możliwe.
A wracając do tematu dwumeczu Wisła - Beitar. To musimy ten mecz wygrać na boisku. Ten mecz i miejmy nadzieje następne mecze w Europejskich Pucharach zweryfikują umiejętności naszych piłkarzy.

Cytat:
Nie wiem czy pamiętacie jak przełożono nam mecz z Lazio na inny termin. Wtedy też Włosi sugerowali przeniesienie meczu poza Kraków. Miło Wam było wtedy?

no ja im się nie dziwię, że nie chcieli na tym czymś czego nie można było nazwać murawą. Jak dobrze pamietasz klub prosił kibiców o pomoc w kuciu pod ogrzewanymi tego czegoś co pokryło murawę. Kilkunastu kibiców razem ze strażakami miało okazję przekonać się, że na tym czymś nie dało się grać obiektywnie patrząc na sprawę Włosi mieli rację. bo gra na takim czymś groziła kontuzjami.

Skoro makarony chciały wykorzystać okazję my też powinniśmy.

Cytat:
Ale Kraków jest w Europie i to jest ta delikatna różnica
Ot co!
Ostatnio edytowane przez PvD : 13.07.2008 o godz. 10:26.
Cytat:
Decydując się na grę w Wiśle i podpisując z nią kontrakt piłkarz powinien automatycznie przyjąć świadomość panujących przy R22 zwyczajów. A jednym z kanonów który powinien przyświecać każdemu wiślakowi jest poszanowanie trójkolorowych barw. Szanować powinien je każdy z nas ( i umieć się z nimi obchodzić) bez względu na to czy w danym momencie owładnął nami strach, panika, euforia, złość czy cokolwiek innego.
Są bowiem pewne granice, których nigdy się nie przekracza.
Odpowiedz cytując