Wyświetl pojedynczy post
Ałgaja
Senior Member

Od: 05.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 12.07.2008, 14:49
nce napisał(a):Wyświetl post
Nie pomyliłem ich z Fenerbahce, po prostu nie wiem jak wygląda liga turecka, ale założyłem, że Besiktas ma się do swojego lokalnego rywala jak Lotos do Wisły. A nie od dziś wiadomo, że turczynki grać w koszykówkę potrafią.
Besiktas raczej nie jest dla Fenerbahce przeciwnikiem analogicznym do rywalizacji Wisły z Lotosem.
W ostatnim finale Fene zacięte boje toczyło z Galatasaray i wygrało 3-2. Wcześniej Galatasaray pokonało bez problemu Besiktas.

nce napisał(a):Wyświetl post
Salamanki obawiałbym się znacznie mniej od Bourges, ten zespół w poprzednim sezonie zaprezentował naprawdę niezłą koszykówkę i nie można patrzeć na ich grę poprzez pryzmat wygrania z nimi w Krakowie w fazie grupowej.
Borges to dziwny zespół, który nawet jak kadrowo wygląda tak sobie to i tak wygrywa. Choć na dzień dzisiejszy mają dużo gorszy skład od tego jakim dysponowali rok temu.
Salamanka z kolei znacznie wzmocniła się pod koszem, ale straciła swoją liderkę -Montanane i nie pozyskana nikogo z górnej półki na obwód (mimo prób ) . Na papierze wyglądają mniej więcej tak jak rok temu, a My wyglądamy lepiej niż w ubiegłym sezonie (co by nie mówić Holdsclaw robi różnicę).

Oczywiście nikogo nie można lekceważyć i teoretyczny klubu mogą się jeszcze wzmocnić (choć 80% bardzo dobrym koszykarek z USA i Europy ma już kontrakty podpisane, więc wielkich rewolucji nie będzie). Niemniej grupę mamy najłatwiejszą z możliwych, bo bardzo wyrównaną i z realnymi szansami na 2 albo nawet 1 miejsce. Np. Lotos będąc w grupie z Jekaterinburgiem i Ros Casares już niejako na wstępie (choć jak wiadomo dopóki piłka w grze itp.) o dwóch pierwszych miejscach w grupie może zapomnieć.
Odpowiedz cytując