ToTylkoJa napisał(a):

widzę, że lubisz bazować na rzeczowych argumentach. Ja też zaliczam się do takich osób. Więc zadam pytanie- daj mi jakiś sensowny dowód na to, że Legia tamto mistrzostwo kupiła. Dowód, ale twardy, a nie cytowanie Kuleszy czy innych osób. Polska to państwo prawne(?), gdzie kara musi być UDOWODNIONA. Sprawa Legii nie została wyjaśniona=Legia jest niewinna. Chyba, że żyjemy na jakiejś Białorusi. Lech i Amica przewijały się w mediach, jako kluby, które brały udział w korupcji. Idąc Twoim tokiem rozumowania, mogę użyć argumentu, że Lech kupczył. Poparte argumentami? Owszem, takimi samymii jak i Twoje na temat MP z 93 r (źródła- gazety, wypowiedzi osób itp itd)
Pamiętaj-niewyjaśnione okoliczności zawsze działają na korzyść oskarżonego(tak mówi prawo)
|
rozumiem, że gdybym dnia 22 września groził twojemu kumplowi że go zabije, następnie on 23 września zostałby zadźgany nożem, a mnie policja znalazła by pod domem, umorusanego w jego krwi z nożem w ręce, ty nie uważałbyś mnie za morderce gdybym wybronił się przed sądem?
Dowody by pewnie się znalazły, gdyby nie to że sprzedawanie meczów w lidze, nie było wtedy jeszcze łamaniem prawa...
Trzeba naprawdę być człowiekiem wielkiego honoru, żeby domagać się mistrzostwa polski po takim czymś:
http://pl.youtube.com/watch?v=U2XRJjXxykU
Trener po meczu mówi, "w każdej lidze jakaś reżyseria musi być"...