Ogryzek napisał(a):

Nie nie wiem, dlatego milcze w takich sprawach.
Czy napisałem że grał super? nie
Czy napisałem że grał chu*owo? nie
Bo go nie widziałem na żywo a opierając się na relacji internetowej nie ma za bardzo sensu. Kazdy widzi to po swojemu.
Dlatego też milczę w sprawie transferów, Bednarza itp, bo Wy wszyscy opieracie się na tym co ktoś nabazgrze w internetowej gazetce. A tak na prawdę nie wiecie co tak na prawdę sie dzieje w klubie, w sprawach pozyskania nowych piłkarzy itepe itede. Przykładów jest na to wiele - ktoś pośle bajeczkę o Kluivercie, Kallonie itepe a Wy od razu to łykacie, wielka afera , Bednarz mówi że nic nie wie na ten temat no i najeżdzacie na typa.
Tak samo te wypociny że Wisła biedna, że walkowerem odda mecz z Beitarem itepe, media mają to do siebie żeby robić szum. To zwykli hipokryci, jak sprowadziliśmy Matusiaka i Łobodzińskiego to wrzeszczeli na cały świat że "Polski Real Madryt" się rodzi. . Teraz wrzeszczą że Wisła chu*owa. Wygramy w Beitarem to będą pieprzyć że wejdziemy do LM, przegramy to że spadamy do 2 ligi, a Legia zostanie mistrzem, która dziś uległa FC Basel'owi 1-6 i która ponoć według mediów zrobiła niesamowite transfery, a teraz ich wyśmiewają i już nie ma nagłówków"Legia Mistrz i efektowne transfery", które pojawią się dopiero po meczu z jakimś Homelem, jeśli wygrają.
I tak w kółko.
Trochę dystansu do tego wszystkiego. Nie bójcie się, Cupiałowi, Bednarzowi, Wilczkowi, trenerowi i innym nie zależy na tym żeby zniszczyć Wisłę. Bądzcie o to spokojni. Robią to co uważają za słuszne. Jeśli Cupiała decyzja jest taka a nie inna, że ma być tak a nie inaczej i tyle wykładam a nie więcej to pozostaje się z tym pogodzić i to uszanować. Jeśli nie chce robić transferów za 10 mln euro i wejść do tej upragnionej LM to jego sprawa i nie będe w to wnikał. Cupiał to nie 12 latek rozdający reklamy na targu i jest świadom tego co robi i wie że jak chce zbudować coś na miarę europy to trzeba wyłożyć pieniądze, a że ich nie wykłada to widocznie nie zależy mu na tej LM i chce zwojować tylko Polską ligę i choćbyśmy następne 200 stron popisali sobie jak to jest żle to i tak nic to nie zmieni.
Wisła nigdy nie będzie biedna, zawsze będzie liderem w Polskiej lidzę, zawsze będzie rozpoznawalną marką w europie, zawsze będzie miała za sobą rzeszę kibiców Białej Gwiazdy którzy pomimo wzlotów i upadków będą z drużyną, będzie coraz lepiej i choćby Legijne i inne gazetki pisały że jest inaczej i wmawiały wszystkim dookoła jak to jest chu*jowo to i tego nie zmienią. I oni dobrze o tym wiedzą.
I zawsze gdy wchodzę w internet i sprawdzam te wypociny, wybucham śmiechem i idę na piwo wnosząc z kumplami toast za tych kretynów.
PS; sorry za literówki, pisałem na szybko