Wyświetl pojedynczy post
kovval
Senior Member

Od: 08.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 10.07.2008, 20:06
ToTylkoJa napisał(a):Wyświetl post
gdyby Król był taki jak niektórzy piszą bez ambicji, to siedział by sobie w tych głębokich rezerwach Realu. Ale chłopak chce grać, więc wraca do Polski. Nie jeden polski kopacz wybrał by kiszenie się w Realu (C?) i zgarnianie kasy za samo bycie w takim klubie. Więc nie rozumiem tych pojazdów na Króla.
kilka cytatów z Krzysztofa Króla

Cytat:
Nie wykluczam, że już podczas najbliższego okienka transferowego zmienię barwy. Mam propozycje z Hiszpanii, Włoch i Anglii – nie ukrywa wychowanek szkółki piłkarskiej w Wodzisławiu Śląskim. – W grę wchodzi Villareal, Deportivo La Coruna, Atalanta Bergamo, Lazio Rzym i Newcastle. Nie ulega wątpliwości, że dużo łatwiej znaleźć dobry klub, będąc zawodnikiem rezerw Realu niż nawet najlepszego klubu polskiej ekstraklasy. Najbardziej chciałbym trafić do Anglii.
to wypowiedź Krzysztofa Króla z pazdzienika

Cytat:
W Realu droga awansu nie jest prosta. Na mojej pozycji (lewa obrona - przyp. red.) szkoleniowiec ma do dyspozycji Gabriela Heinze oraz Brazylijczyka Marcello. Jeśli ktoś ściąga do klubu piłkarza za kilka milionów euro, to normalne, że on będzie grał, a nie junior z drugiego zespołu. Na szczeście ja też mam oferty. Ostatnie z Newcastle United i Atalanty Bergamo
.

Cytat:
Kiedy zobaczyłem jak wygląda jeden z najlepszych klubów na świecie, zacząłem żałować, że nie wyjechałem pięć lat wcześniej. W Polsce nie widziałem dla siebie żadnej przyszłości. Innym naszym zawodnikom doradzam to samo - jeśli tylko mogą, niech wyjeżdżają za granicę! - mówi Król.
Miał oferty z Newcastle, Atalanty, z klubów hiszpańskich, w Polsce nie widział dla siebie żadnej przyszłości i przyszedł do Jagiellonii. Atalanta to nie żaden mocarz w lidze włoskiej, średniak, więc co zadecydowało, że wrócił do Polski Ambicja? A może patriotyzm albo miłośc do Jagi ?
Odpowiedz cytując