sambo napisał(a):

|
niejednokrotnie chwaliłeś sie że dostałeś piatkę z matury z historii
|
Jak dobrze pamiętam to 2 razy i to nie sam z siebie ale zawsze sprowokowany przez jednego z użytkowników.I nie piątke z matury,ale na świadectwie końcowym z historii w klasie maturalnej.
Cytat:
|
Niech zgadne - za pomocą autora z nazwiskiem na książce? Za pomocą artykułu w GW czy innej wygodym Tobie medium?
|
Bez urazy,ale podręcznik zatwierdzony przez Ministerstwo Edukacji Narodowej jest dla mnie wiarygodniejszym źródłem od artykułu napisanego przez nie wiadomo kogo w jednym z portali internetowych do których dostęp może mieć niemal każdy.
Oczywiście dla Ciebie pięczątka MEN może być niewystarczającym dowodem obiektywności.Przypuszczam że Ty uczyłeś się historii w latach PRL-u,więc możesz uzasadnione obiekcje co do wiarygodności szkolnictwa w Polsce.Weź tylko pod uwage że okres Polski Ludowej już jakiś czas temu się zakończył i z tą wiarygodności poprawiło się na plus
Cytat:
|
No jak? Bo ja myślałem, że historia to przekaz faktów - i wiedz historyku, że pewien anonim - o pseudonimie Gall był prekursorem w opisywaniu faktów pewnych. I co ? Wolno mu był opisywać? Może też tworzył historię? Może bitwy na Psim Polu w ogóle nie było i Krzywoustego również ? Mógłby tworzyć na salonie 24?
|
No cóż ciężko mi udowadniać tożsamość G.Anonima.Jeśli z tego okresu nie mamy innych znaczących źródeł wiedzy...Jak to mówią na bezrybiu i rak ryba
Cytat:
|
Mam nadzieje że odpowiesz historyku
|
I słowo stało się ciałem...