Wyświetl pojedynczy post
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 10.07.2008, 18:34
Cytat:
TVP Info: senator PO chciał ukryć 700 tys. zł

Prokuratura Okręgowa w Warszawie prowadzi śledztwo w sprawie zatajenia prawdy w oświadczeniach majątkowych przez senatora Łukasza Abgarowicza z Platformy Obywatelskiej - dowiedział się serwis internetowy tvp.info. Parlamentarzysta miał próbować ukryć ponad 700 tys. zł.
Majątek Abgarowicza badało Centralne Biuro Antykorupcyjne. Według funkcjonariuszy CBA, parlamentarzysta w oświadczeniach majątkowych z lat 2001-2006 wielokrotnie kłamał.

- Jest cały szereg moich wyjaśnień. Wszystko co miałem, to do oświadczeń wpisałem. Nie wpisałem domu, bo w jednym roku go miałem, a w drugim nie - tłumaczył się w rozmowie z tvp.info senator. - Moim zdaniem kontrola CBA zawierała wiele wad i błędów. Uważam, że jest dla mnie krzywdząca - powiedział. TVP Info nieoficjalnie dowiedziała się w prokuraturze okręgowej, że CBA zebrało mocne dowody przeciwko senatorowi.

Łukasz Abgarowicz był prawą ręką Pawła Piskorskiego w radzie stołecznej gminy Centrum i jednocześnie szefem rady nadzorczej Dom Development. Właśnie tam kupował mieszkania. Kiedy w 2006 r. wyszło na jaw, że Piskorski kupił setki hektarów ziemi, aby wziąć dotacje z Unii Europejskiej na ich zalesienie, okazało się, że dzieci senatora też są posiadaczami pokaźnych działek w sąsiedztwie ziemi eurodeputowanego - podsumowuje TVP Info.

- Poproszę senatora Łukasza Abgarowicza o złożenie pisemnych wyjaśnień w sprawie toczącego się śledztwa i jego oświadczeń majątkowych - zapowiedział. serwisowi internetowemu tvp.info Paweł Graś, rzecznik dyscypliny partyjnej PO. Sam Abgarowicz zadeklarował, że w razie potrzeby zrzeknie się immunitetu.

http://wiadomosci.onet.pl/1786642,11,item.html
Kolejny z rodziny Donaldu "zeby żyło się lepiej". W dodatku ścisła czołówka. Telewizyjny gwiazdor.
Powód: z onetu wklejaj bo im te artykuły szybko znikają
Ostatnio edytowane przez Wilku : 10.07.2008 o godz. 18:38.