1q2 napisał(a):

|
Nie sadze a to dla tego ze , jesli juz dyskutujemy o tekscie jaskiniowca - autor podal rozne rzeczy ,bez slowa komentarza z drugiej strony z gotowa teza, ktora jak dla mnie ma charakter czysto paronoiczny.
|
Hehe - ales ocenił.
Nie masz umiejetności rozróznienia faktów od tez jakie stawiał na ich podstawie?
Cytat:
|
Zeby byc choc odrobine obiektywnym i chciec poznac prawde to nalezy zapytac osobe(Mazowiecki, Skubiszewski) ,dlaczego zrobila tak a nie inaczej.
|
I co usłyszec że chcieli, ale się nie dało?
Cytat:
|
Tu natomiast nie ma slowa mozliwosci jakiejkolwiek interpretacji ,jak tylko - Mazowiecki jak i caly jego rzad i nastepne(wszyscy oprocz jasniepana Olszewskiego) - ruscy agenci
|
Czy wszyscy to ruscy agenci? - chyba nie i według mnie nadinterpretujesz. Ale TW Kosk bez watpienia używajac pewnego skrótu myślowego mozna go pod to podpiąć.
Patrz na naszą historie całościowo - wtedy łatwiej o zrozumienie.
Cytat:
|
- bo defacto sie do tego to sprowadza i tak jak pisalem wczesniej , polowa 'faktow' to typu ,23 czerwca Mazowiecki powiedzial to i to - nie napisane gdzie, dlaczego i po co.
|
Masz podaną datę - możesz sobie sprawdzic.
Cytat:
Tazke kocowa teza o tym ze Olszewski za to polecial jest czyto paranoiczna.
Olszewski polecial za teczki.
|
No ja piernicze... przy rocznicy obalenia (toż mowa o czerwcu

) było tu dokładnie o tym pisane (wczesniej tez) i przyjmij do wiadomości że ruch UPR (czyli wniesienie tego pod obrady) był błyskawiczną odpowiedzią na to że rzad Olszewskeigo za te bazy ma być odstrzelony - lustracja to był taki rzut aby to przeprowadzic póki się da.
Cytat:
Jesli uwazasz ze cala historie i caly kontekst da sie opisac na 1 stronie to gratuluje, cytujac jednozdaniowe wypowiedzi(pewnie w wiekszosci wyjete z kontekstu)
Daj mi pelen obraz tego wszystkiego(pelne wypowiedzi ludzi ,ktorych pojedyncze zdania sa w tekscie, to bedziemy rozmawiac) bo dla mnie to jest pseudo-historia.
|
Oczekujesz abym ksiązke napisał o tym?
Kontekst masz jeden - u nas komuna nie upadła dzieki porozumieniom w Magdalence, gdzie cześc komuny dogadała się z lewicą laicką i trzymali nas do momentu powstania rzadu Olszewskeigo za morde, on im troche nabruździł, ale późnije wróciło wszystko do normy i proteza PRLu jaką jest IIIRP trwa w sobie w najlepsze. Coś tam Kaczory teraz próbowały zrobić (stąd ten jazgot na nich), ale to tez niestety partacze - wsio.
Cytat:
A jesli taka wielka wiedze macie na temat tamtych czasow to ja sie pytam skad?(oprocz tekstu jaskiniowca)
Ile opracowan/ksiazek na ten temat przeczytaliscie, z kim o tym rozmawialiscie?
Chyba ze wtedy mieliscie po 20 lat i siedzieliscie w tym po uszy i do tego macie zajebista pamiec - wtedy zwracam honor.
|
Bo np doskonale pamiętam Olszewskiego z przemówienia w sejmie (tak ogladałem wówczas wieczorem/w nocy) to jego przemówienie na żywo, do tego tym g**nem jak "polska polityka" interesuję się kilkanaście lat.
Czytam i przeczytałem setki artykułów na temat tego bajora, "polskich przemian" itd...
I na dzisiaj moja wiedza nie pozwala mi stwierdzić, aby tam była jakaś bzdura. Ten wpis tyczacy się jednego watku to tylko chronologiczne ukazanie i uporzadkowanie tych rzeczy.
I żeby była jasność - Samba wiedza w tym wycinku jest o wiele długości głebsza i większa.