Wyświetl pojedynczy post
bozar
Senior Member

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 09.07.2008, 17:43
Ja powiem tylko tyle - zadziwiająca jest ta niekonsekwencja Cupiała. Gdyby w podobnym stylu prowadził Tele-Fonikę to ciekawe gdzie byłaby dziś. Czy wogóle by była?
Przecież wystarczyło podejmując decyzję o inwestowaniu w klub zobaczyć jak wygląda to od strony administracyjnej za granicą, oczywiście w tych skromniejszych klubach które w dużej części utrzymują się z transferów swoich wychowanków. Baza treningowa to podstawa dla klubu który ma w przyszłości utrzymywać się bez kolejnych wpompowanych pieniędzy. Ale to już płacz nad rozlanym mlekiem, równolegle z utrzymywaniem drużyny na dobrym jak na Polskę poziomie trzeba było inwestować w szkółki i skauting i dziś klub funckjonowałby prężnie. A tak to od 97' jest ta sama amatorszczyzna jak chodzi o struktury.
Ja w przeciwieństwie do was nie spodziewam się po dzisiejszym wywiadzie z naszym prezesem jakichś rewelacji. Ale gdyby wprost powiedział oficjalnie że kasy na transfery ni ma to miałby u mnie duży szacunek za szczerość i odwagę.
Pozostaje walczyć obecnym mistrzowskim składem o obronę tytułu ale nie będzie łatwo choćby z tego względu że piłkarze widzą że konkurencja jest niewielka i korzystnie na ich pracę w przygotowaniach to nie może wpływać.
Odpowiedz cytując