kalashnikov2 napisał(a):
|
A co stało na przeszkodzie by nowy rząd kontynuował pracę Gęsickiej?
|
Niestety można by przykłady mnożyć w nieskonczoność.Nowe władze,nowe wizje,nowe pomysły - wszystko po to aby działać na swoje konto,zostać zauważonym.Nie tyczy to tylko Platformy.Pamiętam jak prawie 10 lat temu zreformowano edukacje, wprowadzono 3-letnie gimnazja,skrócono tryb szkoły średniej.Efekt? Niedawno usłyszałem opinie prof.dr hab. Adama Lityńskiego,który rozważa wprowadzenie roku "zerowego" na studiach,gdyż zaobserwował iż młodzież ma poważne braki w wiedzy z historii,którą powinna wynieść ze szkoły średniej.Nie mówiąc już o egzaminie dojrzałości z języka polskiego,który według wielu opinii uczy jak czytać instrukcje,co sam moge potwierdzić gdyż zdawałem 'nową mature'.
Generalnie wracajac do sedna sprawy,wszystkie nowe władze obojętnie czy PO,PiS,SLD czy inni mają swoje pomysły,wizje ,często na przekór swoim poprzednikom.Jedne gorsze,drugie lepsze.Czy i które są słuszne najlepiej sprawdzić z perspektywy czasu...
Cytat:
Czy w nawet najgorszej winie Tuska musicie widzieć drugie dno w postaci sprawki Kaczyńskiego? W ten sposób w tym kraju nigdy nie będzie normalnie.
Przed wyborami pisałem, że może dośc do tego, że nienawiść do Kaczorów przesłoni niektorym ludziom tak widok na świat, że nowy rząd będzie mógł bezkarnie spieprzyć co tylko zechce, nadal mając poparcie, bo ludzie wciąż będą skupiali się na Kaczorach. To jest dla kraju ogromna tragedia. Niestety to się sprawdza.
|
Ciemniejsza strona
Demo/
D*** kracji
----podkreślony zwrot skreślić zależnie od własnego ustosunkowania się do powyższego systemu