mckoval napisał(a):

|
wybieram się na bułgarię, do złotych piasków. mam pytanie - może się ktoś orientuje: jak tam cenowo? opłaca się brać 2 posiłki dziennie za 10€ czy lepiej samemu cos pichcic? ;>
|
Tytułem wstępu, byłem już w różnych miejscach południowej Europy, ale Złote Piaski są dla mnie zdecydowanym numerem jeden. Jeśli chodzi o ceny, tanio, nawet bardzo - szczególnie alkohol (wódka "Mary Jane" 1l kosztowała mnie bodajże 18 zł

) i papierosy (np. "Golden Gate" - jakieś 2,50 zł). Ceny innych produktów spożywczych już nie takie tanie, ale znośne. Co ciekawe, kiedy byłem tam słynne było powiedzenie że 'wódka jest tańsza od przepitki" i jest coś w tym prawdy, bo sok Caprio, sprowadzany z Polski (sic!), kosztował 10 zł
Co do posiłków trudno mi powiedzieć, bo sam miałem wszystkie już w cenie i praktycznie nie korzystałem z restauracji i innych knajp. Jednak na Twoim miejscu brałbym te 2 posiłki za 10 ojro (o ile np. do obiadu wliczone są napoje - sprawdź wszytsko). Bo te 10€ możesz sobie przeznaczyć np. na nocne wizyty w klubach, których też jest sporo.
Jeśli masz jeszcze jakieś pytania odnośnie Złotych to wal na priva.