Wyświetl pojedynczy post
Nehiar
Senior Member

Od: 01.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 07.07.2008, 22:53
Dużo osób tutaj mówi, że nie ma gwarancji że dostaniemy się do LM dzięki wzmocnieniom, że nie ma takiej potrzeby itp. Mnie tak szczerze LM nie obchodzi, UEFA już bardziej, ale zobaczymy co będzie to będzie. Nam nie potrzebne są wzmocnienia żeby powalczyć w europejskich pucharach(to też ale nie tak bardzo), ale głównie po to żeby utrzymać tytuł. Przepraszam, ale z aktualnym składem będzie to trudne - niby mamy dobrych graczy, ale spójrzmy :
Bramkarze - Cebanu i Pawełek - powinno wystarczyć na ligę, na puchary oczywiście za mało.
Obrona - Środek to Cleber i Głowa - w razie kontuzji lub kartek znowu pewnie byśmy Baszcza zobaczyli na środku ... Boki wyglądają nawet - Prawa są dwaj grajkowie, na lewej gorzej chyba że Pieta zostanie na tej lewej obronie.
Środek Pomocy - Przepraszam chcemy grać 451 ? mamy 2 def. pom. czyli kontuzja lub kartki i jest dupa, Sobolewski ok, Cantoro gorzej. Ofensywnego pomocnika mamy Jirsaka i powiem, że też na tej pozycji widze Boguskiego(chociaż nie jest takim typowym ofensywnym pomocnikiem), bo lepiej sobie radzi niż na skrzydle czy jako typowy napastnik. Jeszcze ew. jest Gołoś ale kontuzja się odnowiła, więc nie będzie z niego pożytku, bo będzie nie formie(a nawet w formie to średnio go widzę ...). Nie jest tak źle, ale nie mamy zmienników.
Skrzydła - tutaj jest prawdziwa masakra, bo mamy jednego typowego Skrzydłowego, a drugi nasz "skrzydłowy" jest kontuzjowany. Oczywiście możemy tutaj dać Gołosia(też kontuzja), próbować Boguskiego, Małeckiego, Niedzielana czy nie daj Boże Kmiecika, ale to nie da rady ... Potrzebny nam typowy skrzydłowy, a nawet dwóch bo tutaj jest dramat jak nigdy.
Atak - Tutaj sytuacja jest średnia. Mamy Brożka, Niedzielan po tej kontuzji wątpie, żeby prezentował odpowiedni poziom. O Kmieciku nie mówię, bo to żal. Małecki no nie wiem ... Boguski mówiłem, że to nie typowy napastnik, zwłaszcza pod 451.

Problemem jest to, że zamiast mieć typowych graczy pod pozycję, to Skorża musi łatać skład niestety(Baszczu środek, Jirsak bok, Napastnicy na bok itp). Przepraszam, ale też niektórzy graczę nie pasują pod taktykę 451 ... np Małecki na atak, może na inną pozycję, ale nie wiem myślę że przydałoby się go jeszcze wypożyczyć. Nie wiem jak jest z Vargą i Baretto, ale wątpie by uzupełnili naszą kadrę.

Podsumowując plan na min. na naszą rodzimą ligę powinno być uzupełnienie składu, a nawet z tym jak na razie jest dramat, sprowadziliśmy tylko prawego obrońce. Bednarz chyba obudził się z reką w nocniku, bo każdy dzień stracony, bez przygotowania do sezonu z zespołem to zła nowinna, a każdy wie jak to może się skończyć.

Kończąc naszym celem powinno być obrona tytułu - a do tego potrzebujemy także wzmocnień. Europejskie puchary to będzie loteria, a bez wzmocnień szansa na nie jest jednym słowem mała.
Odpowiedz cytując