Wyświetl pojedynczy post
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 07.07.2008, 22:27
Rozumiem Was i podzielam Wasze zdanie.W poprzednim poście chodziło mi o kasę za prawa transmisji ewentualnych pucharów.

Pofantazjujmy trochę...

Wisła jako pierwsza wyłamuję się ze struktur PZPN`u, zostaje wykluczona i pozbawiona wszystkich praw. dołączyła by jakaś inna mocna drużyna jak Legia czy Lech co powoduję efekt domina i liga się sypie.Tego typu sprawa odbiła by się na świecie szerokim echem, a nagłośnienie tego co się dzieje w PZPN`ie może nam tylko pomóc.
Ale być może też tak być, że Wisła zostanie zawieszona na dłuższy czas bo odważyła się wyjść z szeregu i .......nąc tym wszystkim ( w co wątpie).

Mam takie trochę abstrakcyjne pytanie.
Gotowi bylibyście zrezygnować z oglądania/dopingowania/wyjeżdzania przez np pare lat w imię wyższego celu, nawet kosztem popadnięcia Wisly w poważne finansowe tarapaty?(brak kasy od c+, choć wydaje mi się, że C+ też by postawa Wisły była na rękę)

Według mnie sprawa PZPNu jest do rozwiązania.Gdyby się najbogatsze klubu zgadały zwyczajnie z tej ligi wystąpiły, podejrzewam, że wtedy C+ miał podstawy by rozwiązać umowę z PZPN,a to było by początkiem końca, bo biedniejsze kluby, przystąpiły by do nowej koalicji, bo kto by chciał zostać w tonącym okręcie?
Odpowiedz cytując