Skoro każdy może się wypowiedzieć to ja...również spróbuję
od razu nadmienie iż z dotychczasowych przygotowań do sezonu jestem zadowolony...
Wisła & LM
Awans byłby napewno dumą kraju nie mówiąc o kibicach, dla klubu byłoby conajmniej warto awansować...
Tylko Panowie dzisiejszy sport to jeden wielki biznes...biznes w którym nie ma instytucji charytatywnych...
LM daje możliwości zarobku mln € ale tym którzy na to zasługują, tym którzy inwestują również ogromne pieniądze, którzy się rozwijaja i poniżej pewnego poziomu nie schodzą.
Wisła grając swoje mecze w
LM jadąc na śląsk miałaby pewnie niewiele mniejsze problemy logistyczne niż naprzykład
Real Madryt.
Takie rodzynki jak
Wisła w
LM czasem się zdarzają, ale to jedynie dodaje pewnej egzotyki tym rozgrywkom
Wisła & Transfery
Czytając dziesiątki postów utwierdzam się w przekonaniu iż jestem na forum dyskysyjnym a nie w pracy...3mln ze sprzedaży zawodników, 3mln na transfery...lepiej wykupić Bartczaków, Lewandowskich i wszystkich innych polskich grajków niż egzotykę z II ligi...2 tyg. 1 tyd. to za krótki czas aby dokonać transferów
Niektórzy z was są wielcy naprawdę!!!
Podsumowując
Jak pisałem na początku ogólnie jestem zadowolony z polityki klubowej, czemu?
Myślę że
LM to dla nas jednak za wysokie progi, owszem cudownie byłoby awansować ale raczej tylko z perspektywy finansów klubowych, gyż wiele bys my nie ugrali....
Liczę iż Klub ma cele takie jak...powalczenie o
LM ile się da ale priorytetem jest Puchar UEFA
Dlatego konkretniejszych transferów nie ma, okienko letnie kończy się z końcem sierpnia więc jest sporo czasu.
Dla wszystkich psioczących na transfery zadam pytanie?...czy gdyby była gwarancja iż wkładając w transfery 5-10mln€ awansujemy do
LM to by takowych transferów nie było?...odpowiem od razu za wszystkich

byłyby!!! ale...takiej gwarancji nie ma...
Powiedzmy sobie szczerze
Wisła aktualnym składem z Beitarem poradzić sobie poradzi tylko pytanie co dalej?
W III rundzie może trafić na FC Liverpool, FC Barcelonę, Arsenal Londyn, Schalke 04 Gelsenkirchen, Juventus Turyn, Olimpique Marsylię, Steauę Bukareszt, Olympiakos Pireus, Szachtar Donieck, Fiorentinę Florencję, Spartak Moskwa...czy w tym wypadku wzmocnienia daja pewność awansu?
Lub może trafić na Glasgow Rangers, Panathinaikos Ateny, FC Basel, Fenerbahce Stambuł i Anderlecht Bruksela...a z tymi może powalczyć nawet teraz...czyli?
Znów musimy liczyć na szczeście w losowaniu...a nie na spektakularne transfery

bo czy gdyby
AC Milan trafił w tej fazie na
Arsenal to pomimo swoich grajków wycenianych na ponad 200mln € byłby pewniakiem? ale nie trafi, czemu? patrz wyżej
Jestem zadowolony bo widzę jak na razie politykę bez emocji, chłodną ocenę sytuacji...czy zastanawialiście sie może czemu
FC Basel będąc klubem o niższym budzecie od nas jest wyzej rozstawionym? gdyż grają regularnie w pucharach i są wyżej w rankingu a zdarzenie typu awans do
LM traktują jako premię za dotychczasowe starania a nie "być albo nie być" jak to niektórzy u nas sądzą. Jesli pójdziemy ich drogą to za rok nie bedziemy się stresować jakimś meczem w II rundzie...tylko będziemy pewni co nas czeka!!!
Jeśli chodzi o transfery również widzę poprawę...nie ściąga się krajowych gwiazd które nigdzie nic nie znaczą...i kochani jeśli piszecie że jest mało czasu na transfery, że zawodnik musi mieć tygodnie aby sie wprowadzić w zespół to...nie wiecie co piszecie!!!
Zawodnik profesjonalny o pewnej klasie nie musi mieć tyg. aby dobrze grać!!!
Wisła ma piłkarzy z linii pomocy którzy potrafia prowadzić grę...a napastnik klasowy przy Reymonta jak wyjdzie na boisko to nie bedzie się czuł jakby był na Antarktydzie, piłka z dośrodkowania nie bedzie mu robiła krzywdy!!!...on z braku niuansów może zrobić 5-8 spalonych ale jak dostanie piłkę to będzie wiedział co z nią zrobić...a II ligowa nasza gwiazdeczka może i owszem lepiej wyjść do piłki bo cos usłyszy co z tego jak jej nie dogoni bo motoryki zabraknie, lub przyjęcia...otrząśnijcie się!!! (patrz: Matusiak który był z Wisłą tyle że ślepy by się lepiej komunikował i co?...patrz Henry w Barcie który po miesiącach nadal nie może sie zaaklimatyzować ale...w meczu gdy dostanie piłkę jakoś tego nie widać

)
Niech
Wisła robi to co dej chwili...niech się nie napala na krajowych tylko szuka egzotyki...
Przecież taki
Diaz za II sezony dobrze przepracowane majacy szanse grania u siebie w reprezentacji może być wart więcej niż Matusiak z Gargułą + Kokos
To tyle...