Wyświetl pojedynczy post
northrop
Senior Member

Od: 09.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 07.07.2008, 19:06
Kocur napisał(a):Wyświetl post
Hello,

odświeżę trochę pytanie bo kumpela leci za tydzień i chętnie coś dla kolegi przywiezie

http://cgi.ebay.com/Canon-EOS-40D-Di...QQcmdZViewItem

Mam pytanie właśnie o to całego gówno które dodają: walizkę, statyw z dupy wzięty, filtry bezfirmowe itp.

Jest szans gdzieś znaleźć sam aparat np. z tymi dwoma obiektywami bez żadnego szajsu

bo i tak mi tego kumpela nie przywiezie tylko wyrzuci do kosza bo jej się nie zmieści w walizce

ps1. czym się różni Rebel Digital XTi 40D od zwykłego 40D
ps2. są jakieś sklepy "fizyczne" gdzie można kupić cokolwiek czy wszystko wysyłkowo
od tylu:
tutaj mozesz porownac rozne rodzaje aparatow. wiec z grubsza mozesz zobaczyc czym sie mniej wiecej rozne Rebele roznia od siebie. ale wiadomo, ze jesli chcesz bardziej dokladna ocene tego lub tamtego aparatu, to poczytaj recenzje (co juz na pewno zrobiles).

sklepy fizyczne: tak, sa i mozesz to kupic bez wysylki. pytanie teraz mam do Ciebie gdzie leci osoba ktora ma Ci to kupic? Jesli NYC, to masz szczescie, bo moze podejsc do BHPhoto - sklep gdzie maja najatrakcywniejsze ceny w kraju.
jesli poza NYC, bedzie musiala troche pochodzic po sklepach (Best Buy, CC etc.) az ktorys menager zgodzi sie na sprzedanie aparatu w takiej samej cenie jak w BHPhoto. roznica taka, ze bedzie musiala doplacic podatek od sprzedazy. (w Chicago obecnie mamy najwyzszy podatek w kraju, bodajze 11.25%). kupujac wysylkowo, omijasz ten dodatkowy koszt.

problem z kupowaniem aparatu w takich sklepach (jak Best Buy), jest taki, ze oni maja jeden zestaw i tyle. bardzo zadko maja dodatkowe obiektywy, a jesli juz.. to masz do wyboru 2-3 obiektywy i zadko kiedy jest to ten, ktory chcesz. i tutaj wychodzi wyzszosc zakupow w BHPhoto. na dodatek z obecnymi przecenami na sprzecie Canona, cena za 40D + te dwa obiektywy jest wyzsza jedynie o $8 (w porownaniu do ceny na eBay'u). wiec roznica znikoma. reszty sprzetu i tak brac nie bedziesz, wiec mimo wszystko proponowal bym zakupic aparat wlasnie tam. no bo... $8 +$40 przesylki to duzo mniej niz np. zakupy w Chicago, gdzie zaplacilbys dodatkowo $200 podatku
Odpowiedz cytując