Wyświetl pojedynczy post
eye63
Senior Member

Od: 06.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 04.07.2008, 11:25
zim zum napisał(a):Wyświetl post
tylko, że Pawełek to powinien być rezerwowy, bo niestety, ale słaby jest.
Ja się z tym zgadzam, ale będzie jak będzie i tragedii wielkiej nie należy z tego robić.
Mario Nh napisał(a):Wyświetl post
eye63 ja czytałem kilka wywiadów przedsezonowych w których zarówno Skorża jak i Bednarz byli zgodni że nowy bramkarz musi prezentować się lepiej od Mariusza. Więcej, Skorża przyznał się w jednym z wywiadów że Kowalewski mógł grać w Wiśle, ale stwierdzili że zatrudniając " Gibona " posadzą Pawełka na ławce rezerwowych. Nasz trener jednak przyznał się że gdyby mógł cofnąć czas to zatrudnił by Kowalewskiego. A sam Kowalewski dużo by nie kosztował skoro Korona musi się na gwałt pozbyć kilku zawodników by miasto było stać na przejęcie klubu.
Dwie sprawy, Pawełek to nie jest słaby bramkarz, tylko za słaby jeszcze na LM. Brak zupełnie europejskiego doświadczenia i ogrania. Niemniej jednak, żeby uzyskać kogoś lepszego - trzeba liczyć na cud a'la Dolha lub wyłożyć 400-500 tys. euro na transfer + spory kontrakt, sami pomyślmy, dlaczego u nas to jest niemożliwe.
To, że Kowalewski był do wzięcia, to nie znaczy, że teraz też jest. Podobno w pierwszej kolejności jedzie szukać klubu na Wyspach, jeśli tam się nie załapie, to może będzie w stanie zagrać w Ekstraklasie, ale tak czy siak, podejrzewam, że taką decyzję będzie podejmował pod koniec okienka transferowego, co nam również średnio pasuje. Nie wspominam o sprawie odstępnego dla Korony, bo takowe istnieje.
Odpowiedz cytując