zim zum napisał(a):

|
tylko, że Pawełek to powinien być rezerwowy, bo niestety, ale słaby jest.
|
Ja się z tym zgadzam, ale będzie jak będzie i tragedii wielkiej nie należy z tego robić.
Mario Nh napisał(a):

|
eye63 ja czytałem kilka wywiadów przedsezonowych w których zarówno Skorża jak i Bednarz byli zgodni że nowy bramkarz musi prezentować się lepiej od Mariusza. Więcej, Skorża przyznał się w jednym z wywiadów że Kowalewski mógł grać w Wiśle, ale stwierdzili że zatrudniając " Gibona " posadzą Pawełka na ławce rezerwowych. Nasz trener jednak przyznał się że gdyby mógł cofnąć czas to zatrudnił by Kowalewskiego. A sam Kowalewski dużo by nie kosztował skoro Korona musi się na gwałt pozbyć kilku zawodników by miasto było stać na przejęcie klubu.
|
Dwie sprawy, Pawełek to nie jest słaby bramkarz, tylko za słaby jeszcze na LM. Brak zupełnie europejskiego doświadczenia i ogrania. Niemniej jednak, żeby uzyskać kogoś lepszego - trzeba liczyć na cud a'la Dolha lub wyłożyć 400-500 tys. euro na transfer + spory kontrakt, sami pomyślmy, dlaczego u nas to jest niemożliwe.
To, że Kowalewski był do wzięcia, to nie znaczy, że teraz też jest. Podobno w pierwszej kolejności jedzie szukać klubu na Wyspach, jeśli tam się nie załapie, to może będzie w stanie zagrać w Ekstraklasie, ale tak czy siak, podejrzewam, że taką decyzję będzie podejmował pod koniec okienka transferowego, co nam również średnio pasuje. Nie wspominam o sprawie odstępnego dla Korony, bo takowe istnieje.