Wyświetl pojedynczy post
Kijek
Warszawski rozmywacz I

Od: 02.2005
Skąd: Ty przeklinasz to miasto, te ulice, ja na tych ulicach co roku pale znicze

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 03.07.2008, 00:49
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
Ostatnie rzecz, którą bym doradzał.

Polecam bogactwa naturalne, miedź, ropa, złoto. Jedzenie: ryż, soja, ziemniaki. Ale szybciutko póki jest sztucznie podbijana cena.
Dokladnie, giełda towarowa to zajebista sprawa, inwestycje tak jak wspomniał Marszałek te produkty czy chociazby np kakao.

+ firmy, udziały, inwestycje we wszystko co ma udział w odnawialnych zródlach energii, biopaliwach itp..

Johny84 napisał(a):Wyświetl post
Dlaczego? Przy odpowiednim miksie portfela ma sie stabilny pewny zysk. Na ropie czy ryzu bedzie mozna niedlugo rownie dobrze stracic, bo nie moga isc wiecznie do gory.
A papiery wartosciowe moga?

To jest tak jak z obecnie funduszami inwestycyjnymi, wiekszosc z nich obecnie jest tania/bardzo tania/bedzie jeszcze tancza ale sa fundusze ktore teraz warto kupic i odłozyc na półke niech sobie leza i czekaja na lepsze czasy.

Zwyżki na ropie i ryzu itd to nic innego jak spekulacja.
To polecam spekulacje na walutach

Obligacje, prawie pewna rzecz,tylko, podehrzewam,że On chce zarobić a nie coś tam zyskać, dlatego pisze o opcjach i kontraktach. Równie dobrze tak jak napisłem niech da na lokate,tez pewnie. Pocieszy się odstekami.
Szczegołnie przy 3 milionach wtedy powiedzmy przy lokacie rocznej 6% mozna sie juz cieszyc, jest czym.

Johny84 napisał(a):Wyświetl post
historycznie chyba na porteflu w ktorym jest 70% papierow dluznych a 30% akcji jest stopa zwrotu ok. 8%, przy 3mln by mi to starczylo
Tiaaaa... to sprobuj stworzyc "idealny" protfel inwestycyjny oparty np tylko o fundusze inwestycyjne zarobia w 2007 i 2008 po 8%
Tylko chce konkretne fundusze, oczywiscie trzymajac sie tych 70% papierów dłużnych i 30% akcji
Ostatnio edytowane przez Kijek : 03.07.2008 o godz. 00:56.

uderz w puchara
Odpowiedz cytując