Sędzia napisał(a):

Po pierwsze, nie mówi że nie podpisze, tylko że na razie nie podpisze.
Po drugie - nie zaczął nagle twierdzić, że to jest beznadziejny traktat, i że już nie uważa go za swój sukces, tylko twierdzi, że w momencie odrzucenia go przez Irlandię dalsza ratyfikacja jest bezprzedmiotowa.
|
Mimo zdaniem jest to blad ,popelniony do tego z bardzo banalnych pobudek=przypodobac sie Rydzykowi i eurosceptykom.
A dlaczego blad?
Bo jest to zwykle pod****ianie wiekszosci krajow UE ,ktore defacto nic nie znaczy.
Ja mam takie zdanie ze jesli juz byc w mniejszosci to w sprawach ktore sa dla nas wazne i o czyms decyduja a to jest taki typowy zabieg w stylu - 'niezapominajcie ..... ze ja was nie lubie'
Inna sprawa ze ten traktat powinien okupowac juz kosz na smieci ,bo jest smiech na sali jak najpierw wszyscy zgodnie twierdza ze wszystkie kraje musza go ratyfikowac, a gdy noga sie powinela ,juz przebakuje sie o powtornym referendum.
Rownie dobrze moga zrobic cotygodniowe referenda i w koncu w ktoryms wygraja
Sędzia napisał(a):

Tusk powiedział w wywiadzie, że nie czytał traktatu.
Inni też nie czytali, może na 460 posłów znajdzie się 10, którzy to przeczytali.
|
najgorsze jest to ze ta przytlaczajaca wiekszosc nie tylko traktatu nie czyta ale w zasadzie niczego nie czyta.Typowe fachury od wszystkiego czylii od niczego.