Wyświetl pojedynczy post
Sędzia
Senior Member

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 02.07.2008, 13:17
K_2 napisał(a):Wyświetl post
Od tego mam politykow ,zeby decydowali za mnie .Glosowalem na Platforme bo wiedzialem ze jest proeuropejska,tak zrobila najwieksza czesc Polakow,na drugim miejscu byl PIS ktory szczycil sie jaki to wspanialy traktat wynegocjowal z prezydentem .Dzis ten sam prezydent od*ierdala za przeproszeniem szopki ( najpierw z jaka ustawa kompetencyjna,ktora jest bublem sama w sobie )a teraz nie podpsize bo Irlandia nie podpisala
Problem tylko w tym... że politycy również tego traktatu nie czytali. Więc oni mają decydować o tym, jaką umowę będą zawierać nie wiedząc co w tej umowie się znajduje, ale wierząc na słowo, że UE jest ok.

To tak jakbyś zlecił agencji nieruchomości zakup lokalu, a oni w Twoim imieniu podpisali umowę, nie czytając o jaki lokal chodzi i za jaką cenę.

Zaś co do kwestii Prezydenta:

1) Umówili się z Tuskiem, że najpierw będzie ustawa kompetencyjna. Więc to, że domaga się by najpierw została uchwalona nie jest niczym nieprawidłowym - czy uważasz, że powinien podpisać traktat bez względu na to, że Tusk nie dotrzymuje umowy?

2) Kwestia z Irlandią jest o tyle skomplikowana, że bez Irlandii traktat nie istnieje. MUSZĄ się zgodzić wszystkie państwa. Gdyby Komisja Europejska była uczciwa, to by powiedzieli że traktat jest martwy.

Ale oni chcą, by wszystkie państwa ratyfikowały traktat, żeby potem zmusić Irlandię mówiąc "wszyscy ratyfikowali, więc wy też musicie - powtórzcie referendum". Czy robienie komplikacji eurokratom, którzy po prostu kłamią i chcą posunąć się do szantażu - jest czymś złym?

Mareq napisał(a):Wyświetl post
Ja widziałem na twarzy i odczułem w słowach pogardę Sarkozego , gdy wypowiadał się na temat zaistniałej sytuacji i tyle mi wystarczy .
I nigdy niczego innego od Francuzów nie doświadczysz, nie ma drugiego bardziej interesownego narodu w Europie, względem Polski. Oni się będą uśmiechać gdy będzie dla nich to korzystne i krzyczeć "Viva la Pologne" a jak coś będzie nie po ich myśli to otrzymasz pogardę. Albo znowu nie będą umierać za Gdańsk.

ps.
Traktatu Lizbońskiego "nie będzie", jeśli przepadnie on w referendum w Irlandii - powiedział premier Francji Francois Fillon.

http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomos...bonskiego.html

Więc niech się zajmą swoim premierem, a nie naszym Prezydentem.
Ostatnio edytowane przez Sędzia : 02.07.2008 o godz. 13:23.
Miała być demokracja, a tu każdy ma własne zdanie - Lech Wałęsa