|
Ja bym się o Jirsaka nie martwił, jak dla mnie jest to dobry zawodnik, który może w europie pokazać swoją prawdziwą klasę i dla mnie jest pewniakiem w środku pola. Ale teraz pytanie kto obok niego? Sobol i Mauro to zawodnicy których era minęła i myślę, że poziomem stanowczo odbiegają od tego co prezentowali jeszcze 2-3 lata temu. Prawda jest taka, że nie mamy drugiego równie dobrego, a nawet lepszego zawodnika niż Jirsak, który mógłby pokierować grą w środku pola. I właśnie tutaj przydałby się transfer.
Drugą sprawą jest bramkarz. Dla mnie Pawełek zawsze był przeciętnym zawodnikiem, który bronił w kratkę. Działącze powinni się zastanowić nad tym ekwadorczykiem, chociaż wolałbym kogoś bardziej znanego i obytego na europejskich boiskach - ale skąd wziąć pieniądze...
Trzecia sprawa to napastnik. przepraszam bardzo ale dwóch w miarę solidnych napastników (Brożek, Niedzielan) nie wystarczy na Europę...
Jeśli chodzi o naszą obronę to jest nieźle. Środek doświadczony - Cleber jeszcze powinien jeden sezon pograć na dobrym poziomie i doświadczenie Głowackiego dobrze się uzupełniają. Prawa obrona Baszczyński - poziom już nie ten sam co kilka lat temu, ale zawsze solidny, a jego następca Singlar to dla mnie transfer rewelacyjny. Nie jest to młody zawodnik ale prezentuje bardzo dobry poziom.
Lewa obrona to Junior Diaz...no i tutaj zaczynają się schodki bo przydałby się ktoś kto jednak swoim doświadczeniem i umiejętnościami może dorównać reszcie defensywy. Więc tutaj bez wahania warto wydać duże pieniądze na lewego obrońcę.
A co z tych hucznie zapowiadanych transferów będzie to przekonamy się, mam nadzieje niebawem. Do meczu z Beitarem zostało już niewiele czasu. A jeden Singlar czy testowany Łukasiewicz (dla mnie dno bez perspektyw) nie dadza Wiśle siły ataku...
" Tempora mutantur et nos mutamur in illis" - Owidiusz

KUKURYKU SQUAD '09 (vel Stary Port Squad)
|