konrad1991tsw napisał(a):

Jak czytam te twoje wypociny to zastanawiam się czy ty kibicujesz Wisełce czy Beitarowi ? Poza tym z twoich wypowiedzi można wywnioskowac że ten wspaniały Beitar ma walczyc jak równy z równym z Realem, Interem o wygranie LM . A już powalił mnie argument że Maccabi ograło ManU dwa lata temu ( równie dobrze można powiedziec że Groclin wyeliminował Man City z P.UEFA 4 lata temu). Budujesz swoje pojęcie o Beitarze na podstawie wyników Maccabi ( to przypomnę ci że to maccabi prrzegrało też z drużyną z Andory). Skoro liga izraelska jest taka mocna to dlaczego ten wspaniały Beitar nie ma z góry zapewnionego awansu do LM ? Bo prawda jest taka że to jest liga na poziomie OE. Beitar nie ma tam jakichś gwiazd futbolu. Zastanawiam się czy ty z takim podejściem wychodzisz w ogóle z domu, bo to przecież ryzyko wielkie np. może cię samochód potrącic. Jeśli nie wierzysz w Wisełkę to nie ma sensu nawet twoje pisanie na tym forum bo to jest FORUM KIBICÓW WISŁY KRAKÓW a nie ściana płaczu. Pozdrawiam
|
Nie bede argumentowal o nijakim zwiazku mojego twierdzenia o tym, ze nie jestesmy faworytem z moim kibicowaniem Wisle, czy udzialem na tym forum,zrobil to za mnie Pablooo (dziekuje).
Z moich wypowiedzi nie wynika, ze Beitar ma walczyc o wygranie LM - i oczywiscie nawet jednego zdania na to wskazujacego nie potrafilbys przytoczyc, prawda ?
Maccabi ogralo wowczas rowniez Olympiakos,w ostatnim sezonie wychodzac z grupy PUEFA i dochodzac do 1/16 - swiadczy to po prostu o tym, ze Beitar wygrywajac z nimi rywalizacje w lidze jest druzyna po prostu mocna,oraz o tym, ze tamtejsza liga doslownie z roku na rok ma coraz wyzszy poziom,odwrotnie - niestety- do naszej. Na tej podstawie mozna zbudowac sobie jakis wizerunek, nieprawdaz ?
Maccabi,owszem, przegralo tam pierwszy mecz 0-1, w drugim latwiutko ogrywajac ich 4-0.Tyle, ze nie bylo to Maccabi Haifa...
Ten wspanialy Beitar nie ma zapewnionego awansu z dwoch przyczyn : ich liga nie jest wspaniala (z roku na rok coraz lepsza jednak), a Beitar od calkiem niedawna ma bogatego wlasciciela, wiec wtedy dopiero zaczal sie wzmacniac i wystepowac w PUEFA. Ani wiec liga izraelska, ani wspolczynnik uzyskany przez zen w krotkim czasie nie byl w stanie im tego zapewnic. Moim zdaniem, patrzac na coraz wieksze pieniadze, jakie sie tam pompuje, automatyczna kwalifikacja do LM mistrza Izraela jest kwestia czasu, powiedzmy kilku lat. Jeszcze calkiem niedawno podobne problemy mialy druzyny rosyjskie, od ladnych kilku lat liga tam jest bardzo mocna i wplywaja coraz wieksze pieniadze. Slyszales o klubie CSKA Moskwa ?
Zostal w poprzedim sezonie wyeliminowany w 1/32 PUEFA przez...Maccabi Haifa (nie Tel Aviv). To tyle w kwestii faktow...
Zastanawiam sie, czy z takim podejsciem do tychze faktow,a takze z Twoja zwykla niewiedza warto sie konfrontowac poprzez wpisy - zupelnie natomiast nie zastanawiam sie nad tym, czy to jest forum kibicow Wisly Krakow - ja to wiem, jak sadze, dluzej od Ciebie...