kch19eg napisał(a):

|
No to idąc tym tropem mogę powiedzieć że twoje porównanie również jest nietrafione bo w naszej kadrze grają prawie sami piłkarze występujący za granicą. A do tego trenuje ich nie wiem... 4-5 czy cholera wie ilu holenderskich trenerów. Reprezentacja a piłka klubowa to 2 inne bajki, dlatego kluby ze Szwecji to ogórki, a reprezentacja od kilku lat zalicza się do światowej czołówki. Nasze kluby tak samo g.wno grają, a przecież repra już można powiedzieć regularnie grywa na wielkich imprezach.
|
Zaraz, zaraz. Angielska piłka klubowa jest zdominowana przez obcokrajowców. W najlepszych klubach (z których zwykle wywodzą się reprezentanci) trenerami i najlepszymi piłkarzami są tam ludzie z zewnątrz. Naszą repre trenuje Holender ale poprzednie, niedawne awanse do wielkich imprez były dziełem polskich trenerów. Na Euro trzon naszej kadry stanowili piłkarze z lig zagranicznych ale gdyby wystawić dream team OE (wstawiając na niektóre pozycje najlepszych obcokrajowców z naszej ligi) to pewnie taki zespół nie zaprezentowałby się gorzej moim zdaniem.