Wyświetl pojedynczy post
felipe
Senior Member

Od: 07.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 01.07.2008, 08:43
Bronex napisał(a):Wyświetl post
strzeżących bramek hahaha STRZEGĄCYCH BRAMEK ... Boże czy język ojczysty taki trudny ... Ale i tak nie przebiłeś tego gościa co "przedszkole" napisał przeczkole

Do rzeczy ... Moim zdaniem przetestować warto każdego zawodnika, grunt żeby dobrze ocenić jego umiejętności. Mówisz o polskiej szkole bramkarzy ... zgoda tylko czy przypominasz sobie ,żeby jakiegoś bramkarza nasz klub wychował , wykształcił , wypromował i sprzedał za granicę do dobrego klubu. Ja sobie takiej sytuacji nie przypominam. Kowalewski to piłkarz który będzie chciał wysokiego i krótkiego kontraktu. Bramka to ważna pozycja a niestety od kilku dobrych sezonów brakuje klasowego gracza Wiśle. Dolha był dobry tylko szkoda ,że sobie tak karierę zmarnował.

Ten błąd to efekt późnej pory Bywa.

Do rzeczy... Nigdzie nie napisałem, ze to my musimy sobie tego bramkarza wychować (bo wiarę w wiślackie szkolenie młodzieży straciłem już dawno). Jakoś np Legia potrafi regularnie eksportować młodych bramkarzy, do tego za sporą gotówkę i także nie przypominam sobie by np. Fabiański, Boruc byli jej wychowankami...

Co do Lanzy... Ok to tylko testy. Ale czy można oczekiwać cudów po gościu, który nie przebił się ani w kadrze przeciętnej reprezentacji (wg wikipedii od 2004 rozegrał w niej 5 spotkań... to wydaje mi sie, że u nas Przyrowski z Cabajem więcej spotkań zaliczyli, a gdzie im do klasy europejskiej?), ani w przeciętnych klubach włoskich ? Pamiętajmy, że on nie jest już obiecującym młodzianem (26 lat), skoro więc nie gra to znaczy, że po prostu dyskwalifikują go umiejętności. A przynajmniej ja zrozumiałem, że nowy bramkarz ma być silną konkurencją dla Pawełka (w domyśle, że ma go wygryźć z bramki)...

I jeszcze jedno: sam piszesz, że bramkarz to kluczowa pozycja. Absolutnie się zgadzam! Czy zatem to wg Ciebie nie dyskwalifikuje tego pana? Jego obycie, doświadczenie?
Ostatnio edytowane przez felipe : 01.07.2008 o godz. 08:55.
Odpowiedz cytując