Bronex napisał(a):

strzeżących bramek hahaha STRZEGĄCYCH BRAMEK ... Boże czy język ojczysty taki trudny ... Ale i tak nie przebiłeś tego gościa co "przedszkole" napisał przeczkole
Do rzeczy ... Moim zdaniem przetestować warto każdego zawodnika, grunt żeby dobrze ocenić jego umiejętności. Mówisz o polskiej szkole bramkarzy ... zgoda tylko czy przypominasz sobie ,żeby jakiegoś bramkarza nasz klub wychował , wykształcił , wypromował i sprzedał za granicę do dobrego klubu. Ja sobie takiej sytuacji nie przypominam. Kowalewski to piłkarz który będzie chciał wysokiego i krótkiego kontraktu. Bramka to ważna pozycja a niestety od kilku dobrych sezonów brakuje klasowego gracza Wiśle. Dolha był dobry tylko szkoda ,że sobie tak karierę zmarnował.
|
Ten błąd to efekt późnej pory

Bywa.
Do rzeczy... Nigdzie nie napisałem, ze to my musimy sobie tego bramkarza wychować (bo wiarę w wiślackie szkolenie młodzieży straciłem już dawno). Jakoś np Legia potrafi regularnie eksportować młodych bramkarzy, do tego za sporą gotówkę i także nie przypominam sobie by np. Fabiański, Boruc byli jej wychowankami...
Co do Lanzy... Ok to tylko testy. Ale czy można oczekiwać cudów po gościu, który nie przebił się ani w kadrze przeciętnej reprezentacji (wg wikipedii od 2004 rozegrał w niej 5 spotkań... to wydaje mi sie, że u nas Przyrowski z Cabajem więcej spotkań zaliczyli, a gdzie im do klasy europejskiej?), ani w przeciętnych klubach włoskich ? Pamiętajmy, że on nie jest już obiecującym młodzianem (26 lat), skoro więc nie gra to znaczy, że po prostu dyskwalifikują go umiejętności. A przynajmniej ja zrozumiałem, że nowy bramkarz ma być silną konkurencją dla Pawełka (w domyśle, że ma go wygryźć z bramki)...
I jeszcze jedno: sam piszesz, że bramkarz to kluczowa pozycja. Absolutnie się zgadzam! Czy zatem to wg Ciebie nie dyskwalifikuje tego pana? Jego obycie, doświadczenie?