Cytat:
|
Jasne, ale szanowny Forumowicz wyżej posłużył się tylko jednym meczem, stąd celowo moje takie, a nie inne, pytanie. Załóżmy, ze nie znasz Dolhy (przykład dałam wyjątkowo niefortunny), pierwszy raz o nim słyszysz, i oglądasz filmik z tamtego jednego meczu.
|
Co do innych pozycji zgadzam sie calkowicie,ale bramkarz to taka pozycja, gdzie olbrzymia role odgrywaja pewne schematy.Dopiero opanowanie ich do perfekcji + odrobina geniuszu (jak w przypadkach Buffona, czy Toldo) daje nam bramkarza klasy swiatowej.Dlatego juz na podstawie kilku interwencji mozna powiedziec calkiem sporo o bramkarzu. Interwencja Dolhy w meczu z Legia dyskredytuje go calkowicie.Interwencje tego Serba, choc ciezkie do oceny (slaba jakosc obrazu) pokazuja,ze jest to gracz obdarzony dobrym refleksem i warunkami fizycznymi, jednak wiele do zyczenia pozostawiaja chwyt pilki i zbijanie jej po strzale przeciwnika.Piastkowanie pilki w momecie gdy leci mu ona prosto w rece, swiadczy o malej pewnosci siebie co u zawodnika tak doswiadczonego to spora wada..W Wisle mamy specjalistow od bramkarzy i oni na pewno dokonaja duzo lepszej oceny tego zawodnika, jednak wedlug mnie moze on byc co najwyzej zmiennikiem dla Mariusza, a w obecnej sytuacji powinnismy raczej szukac pierwszego bramkarza.